Airsoft.nu – Sveriges Nya Airsoftbutik

April April!!!

Läs mer: http://www.airsoft.nu/blogg/2012/04/02/valkommen-till-goteborgs-airsoftbutik

Nu skrivs ett nytt kapitel i Airsoft.nu’s historia. Vi lämnar nuvarande koncept att vara en neutral, oberoende och idéell airsoftsite (med airsoftbutikslista, butiksnyheter och recensioner mm) bakom oss och blir i stället Sveriges Nya Airsoftbutik – med målet att bli Sveriges Bästa Airsoftbutik.

Detta är ingenting ni besökare egentligen märkt något av, men bakom kulisserna här på Airsoft.nu har det varit fullt upp sen i början av januari då vi tog beslut att göra det vi alltid har drömt om, nämligen att starta en egen airsoftbutik, med både fysisk butik och webshop.

Som mångåriga airsoftutövare tar vi därför med oss våra erfarenheter och idéer vi samlat på oss om hur vi tycker att en bäst airsoftbutik ska vara. Den erfarenhet vi har är att i en airsoftbutik vill airsoftare (såväl nybörjare som gamla rävar) ha kunnig och trevlig personal, ett stort sortiment (nästan alla fabrikat airsoftvapen, både original och kinakloner och diverse komponenter som mosfet mm) i lager som innebär snabba leveranser till webshopkunder, bra priser och bra vapenservice (både vid uppgraderingar och garantiärenden).

I den lokal vi lyckats få tag på kommer den fysiska butiken (dvs exkl lager och personalutrymmen) att uppta 172 m². Alla airsoftvapen sitter på en lång vägg som är bakom en lång disk. Tanken är att om man vill kolla på något vapen så väntar man på sin tur och en kundmottagare kommer att hjälpa till. Eftersom att vi kommer ha flera kundmottagare i butiken samtidigt så tror vi att alla kunderna kommer gilla detta.

När vi funderade på var vi skulle etablera vår airsoftbutik funderade vi på var den bästa geografiskt strategiska orten för en fysisk butik skulle vara samt att det inte fick finnas någon airsoftbutik (fackbutik) där sedan tidigare. Baserat på detta föll valet på Göteborg och dit flyttade Fredrik (känd som Senchoo) i februari för att inleda det hela.

Erik, Butikschef Airsoft.nu

Att butiken utgår från storstaden Göteborg innebär att den fysiska butiken når hela Västkustens airsoftare och dessutom en bra bit in i landet. I Göteborg finns den stora airsoftföreningen VSAF (VästSvenska AirsoftFöreningen) och lite längre ner längs Västkusten finns föreningen Airsoft Varberg som dessutom har den nyöppnade inomhusbanan Falkenbergs Airsoftbana, så läget kan inte bli bättre.

Som med det mesta i början så tar det en stund innan allt blir organiserat och börjar flyta på bra. De senaste två veckorna har lastpall efter lastpall anlänt från olika tillverkare och distributörer över hela världen, så hyllmeter efter hyllmeter på har successivt blivit fylld med allt som en airsoftare kan tänkas behöva.

Eftersom att vi på Airsoft.nu (i alla fall Daniel) gillar överraskningar och inte velat ”skrämma” upp våra numera ”nya” branschkolleger (dvs dom andra airsoftbutikerna här i Sverige) så har allt med butiken skötts i det tysta även för er vanliga airsoftare och våra potentiella kunder.

Så även om detta kommer väldigt plötsligt så har vi bestämt att vår webshop smyger igång i morgon kväll, alltså den 2:a april kl 18:00 (med risk att tekniken inte är på vår sida i början så lanseringen blir senare på kvällen eller natten) men då hinner merparten av er förhoppningsvis hem. Den fysiska butiken fungerar än så länge endast som lager tills vi fått i ordning webshopens distributionsrutiner på ett bra sätt. Men enligt planeringen så blir det en stor invigning Lördag 5:e maj kl 10:00 då även flera representanter från airsoftbranschen demar sina produkter (bland annat får vi celebert besök av Georges från ActionSportGames och visar deras olika airsoftvapen, bland annat nya ASW338LM) vi kommer också att ta kontakt med de nämnda föreningarna och bjuda in dem.

Var lokalen finns har nog den observante Göteborgaren kanske redan sett men vi går ut med mer information närmare invigningen.

Personal till en början

Erik
Butikschef
Airsoft.nu’s butikschef heter Erik och är rekryterad från Sveroks stad, nämligen Linköping. Han kom i kontakt med Daniel på ett storspel i det småländska höglandet förut. Med en butikschef som verkligen älskar airsoft kan det väl knappast bli fel. Han kommer att leda verksamheten övergripande både i den fysiska butiken och webshopen.
Daniel
Inköpschef
Vice_Butikschef
Personal
Daniel drog igång Airsoft.nu och ledde verksamheten fram tills nu när det blir butik. Eftersom att Daniel redan har en del kontakt med tillverkare och distributörer blev det givet att han blev Inköpschef. Så saknar du något i vårt sortiment så vet du vem du ska prata med. 🙂
Fredrik
Verkstadschef
Garanti
Fredrik eller Senchoo som han kallas i airsoftsammanhang har hållit på med airsoft i många år och är extremt kunnig när det gäller det tekniska. Från att ha haft ansvar för Airsoft.nu’s testgrupp i Halmstad blir han nu Verkstadschef och leder därmed arbetet med Service, uppgraderingar och garantiärenden.

Sen finns ju naturligtvis även Johan (Lager) och Linnéa (ekonomiansvarig) men på sikt blir vi fler (läs nedan). Eftersom att allt flyttade till Götebeorg så tappade vi några produkttestare, tyvärr.

Arbetslös och älskar airsoft? – Vi behöver personal!

Eftersom att vi som sagt satsar på att bli Sverige Bästa Airsoftbutik så behöver vi därför såklart Sveriges bästa airsoftpersonal.

Vi söker erfarna airsoftare (killar och tjejer) helst boendes i Göteborgsområdet som kan jobba på timmar i den fysiska butiken, i vapenverkstaden och på lagret (och bland annat hantera ordrar från webshopen). Givetvis är det marknadsmässiga löner.

Anser du att du är den vi letar efter?

Skicka ett e-postmeddelande till jobb@airsoft.nu där du bifogar CV och personligt brev. I det personliga brevet ska det framgå varför du är den vi söker, hur du kan hjälpa Airsoft.nu att bli Sveriges bästa airsoftbutik, din airsofterfarenhet samt var du vill jobba (fysiska butiken, vapenverkstaden eller på lagret). Om flera alternativ passar så rangordna 1-3 där 1 är helst och 3 minst.

Ansökningar tas in löpande! Oberservera dock att pga redan hög arbetsbeslastning för att få klart allt tills kl 18:00 2:a april vi vill helst inte ha några ansökningar före den 3:e april.

 

Dina synpunkter!

Men tycker du att detta låter för bra för att vara sant?

Dela gärna med dig med dina förväntningar eller synpunkter om att Airsoft.nu överger nuvarande koncept och blir din airsoftbutik!

Din e-postadress behöver bara anges om du vill ha svar.

[Kontaktformulär borttaget]

De 200 första som beställer någonting över 1000kr kommer att få fyra flaskor av ASG’s nya Open Blaster som present! 😀

Med vänliga airsofthälsningar

Erik, Butikschef
Daniel, Inköpschef
Fredrik, Verkstadschef