Airsoftvapen omfattas inte av EU:s nya vapendirektiv!

Den 13:e juni träder EU:s nya vapendirektiv i kraft och måste därefter implementeras i medlemsländernas vapenlagstiftningar.

Efter ett omfattande lobbyarbete från airsoftindustrin och entusiaster, undantas airsoftvapen (som föväntat) från definitionen av skjutvapen och omfattas därmed inte av direktivet.  😀

Yesterday Directive 2017/853 was published which is the new EU Firearm Directive. It will be in effect on June 13th 2017 and member states have till 13 September 2018 to implement it’s rules. For Airsoft please direct your attention to page 4 article 27.

Milestone
A milestone for our sport as the word Airsoft is being specifically named!
[…]

EAA Team

(Postat av European Airsoft Association)

Svenska versionen av artikel 27 sida 4:

(27) Om medlemsstaterna har nationell rätt som reglerar antika vapen omfattas dessa vapen inte av direktiv 91/477/EEG. Reproduktioner av antika vapen är dock inte av samma historiska värde eller intresse och kan tillverkas med hjälp av moderna tekniker som kan öka livslängden och precisionen. Därför bör reproduktioner ingå i tillämpningsområdet för direktiv 91/477/EEG. Direktiv 91/477/EEG är inte tillämpligt på andra produkter, såsom airsoftvapen, som inte motsvarar definitionen av ett skjutvapen och därför inte regleras genom det direktivet.

Läs hela direktivet i sin helhet på svenska (pdf)

Video med CAM MKII CO2 (shotgun) från APS

Tillverkaren APS i Hong Kong har skickat in information innehållandes en video som visar deras CO2-drivna hagelgevär ”CAM MKII CO2 shotgun”.

Frysen Airsofts nya butik i Jönköping nästan färdigbyggd

Butiken Frysen Airsoft i Jönköping har publicerat nya bilder (på facebook) från bygget av sin nya butik.

Nu återstår färdigställning inomhus och även färdigställning av de yttre miljöerna. Sedan kan ”Europas största airsoftbutik” öppna.

Nu är det inte långt kvar gott folk tills vi öppnar Europas största airsoftbutik! Gilla och dela om ni gillar oss och vår nya butik! 😎🏗👑

Baksida. Garageporten och dörren (på gaveln) är leder in till det tänkta lagret. Dörren på långsidan leder ut till den kommande asfalterade spelbanan.

Inomhus. I riktning mot entrédörren.

För fler bilder, se inbäddad facebook-postning nedan.

SWAT TACTICAL (MP5) från Bolt Airsoft

Tillverkaren BOLT Airsoft i Taiwan har skickat in information om att de har lanserat två MP5-modeller (AEG) med deras rekylsystem BRSS.

SWAT A4 Tactical och SWAT A5 Tactical. Det står nog fel i bilden för den förstnämnda A4 (motsv. MP5A4) borde ha fast axelstöd medan A5 (motsv. MP5A5) borde ha justerbart axelstöd.

Introducing BOLT’s newest new models:

SWAT TACTICAL Models

Featuring: Bolt’s variation Recoil System / Steel Stamping Upper Body / Blowback simulation

SWAT Tactical are BOLT’s new design for attach sights and hand grip that accessories used for picatinny rails, it gives more optional functions into games. Plus BOLT’s Strong Recoil, it really brings you the reality.

VegaForceCompanys nya fabrik och showroom i Taiwan

Youtube-kändisen Airsoftology-Jonathan besökte nyligen tillverkaren VFCs relativt nya kontor och fabrik i Taiwan.

Har du inte redan sett dessa videor så gör det vid tillfälle för VegaForceCompany har verkligen ett häftigt kontor och showroom.

Läs fortsättningen »

Swedish Airsoft Sniper: AIRSOFT MADNESS – Open Season has begun

Swedish Airsoft Sniper (Nicklas Olin) tipsar om sin senaste video ”AIRSOFT MADNESS – Open Season has begun”.

B&W M9 från JiaDyi

JIA DYI i Taiwan har skickat in information om att de kommer lansera en serie M9-pistoler från varumärket B&W (Bold Warrior in Action), sent 2017.

Pistolerna är i helmetall med gas blowback och kan drivas av såväl CO2 som gas. Kommer lanseras i två versioner, en i helsvat och en i chrome.

Läs bilagan för mer information.

PDF-fil: BWM9marketingarticlev2

LC-3 (G3) från LCT Airsoft lanseras i juli

Sedan förra året har det varit känt att tillverkaren LCT Airsoft i Taiwan skulle lansera en serie med G3-vapen (AEG) och nu har de offentliggjort att dessa som går under namnet LC-3 ska lanseras i juli.

LCT har under många år försökt få en återförsäljare för sina produkter i Sverige men inte lyckats, men kanske kommer lanseringen av LC-3 ändra detta då efterfrågan av i alla fall LC-3 verkar vara stor i Sverige (av delvis förklarliga skäl).

På konsumentmässan Camo Festival i Taiwan nästa månad kommer LCT visa upp LC-3 för allmänheten.

”Vi har erbjudit oss att köpa Bockabyn”

Om det blir en polisutbildning i Borås och högskolan hyr lokaler i Simonsland är fastighetsägaren intresserade att köpa Bockaby av kommunen.

Borås Tidning har idag en artikel om att ifall polisutbildningen blir verklighet i Borås så vill fastighetsägaren Kanico som äger Simonsland (ett gammalt industrikvarter under nyrenovering) hyra ut till Högskolan i Borås och polisutbildningen.

Om högskolan beslutar att förlägga polisutbildningen till Simonsland är de (Kanico) intresserade av att köpa Bockaby för att polisutbildningen behöver övningsområden och att de har pratat med Borås Stad.

 

Länk till artikeln (men bakom betalvägg): www.bt.se/boras/vi-har-erbjudit-oss-att-kopa-bockabyn

Sektor 4-32 Rysk MilSim

Första videon av W03 Joker från spelet Sektor 4-32 är nu uppe.

Under den drygt 11 minuter långa videon får vi se de delar som gjorde upp spelet, allt från att bemanna en checkpoint till att strida i bebyggelse.