Föreningen AirsoftSverige är nerlagd

Sverok-föreningen AirsoftSverige hade sitt sista årsmöte den 6:e januari i Malmö och där beslutades att föreningen skulle läggas ner. Men detta innebär inte att forumet AirsoftSverige.com upphör utan det kommer att fortsätta som förut. Skillnaden är endast i hur det det ideela arbetet finansieras numera.

AirsoftSveriges numera fd ordförande Kether förklarar att föreningen startades 2003 för att (med hjälp av Sverok-bidraget) finansiera bland annat serverkostnader och domännamnet samt arbete av nyutveckling. Nu när föreningen är avvecklad så betalas alla kostnader ur privat ficka (precis som Airsoft.nu, kan tilläggas). Anledningen till att föreningen läggs ner beror mest på att ingen orkade engagera sig i Sverok-föreningen och det administrativa och forumet har varit dess enda verksamhet under flera år. Därför tyckte den sittande styrelsen att den verksamheten lika gärna kunde drivas privat, utan den administrativa bördan. Föreningen har mer eller mindre legat totalt inaktiv hos Sverok i 2-3 år men som mest var det ca 2000 st (registrerade på forumet) medlemmar från AirsoftSverige som var registrerade hos Sverok. Totalt finns mellan 5-6000 registrerade medlemmar på forumet.

Det finns massvis med små airsoftforum (typ lagforum och regionforum) men inte speciellt många större och AirsoftSverige som var med i början när airsoften var ny här har utvecklats till Sveriges största. Enligt Kether tror han det beror på att det alltid varit högt i tak på forumet och att det har varit en bra köp- och säljavdelning. Kether tror också att deras nyckel till framgång har varit duktiga och dedikerade mods och admins med ett bra arbetssätt.

Forumet och domännamnet ägs av SoftEyes KB, vars ägare är en airsoftare såklart.

Till AirsoftSverige och diskutera airsoft: www.airsoftsverige.com