Problematik i Frankrike för airsoftare

Här i Sverige så har vi mest bekymmer med att tullen inte släpper igenom Green gas-drivna airsoftvapen och att vissa fraktbolag inte vill hantera vapen.

Airsoft.nu’s kollega Popular airsoft har en nyhetsartikel och berättar om airsoftsituationen är i Frankrike.

Jag vet sedan tidigare att airsofttillverkare i Asien inte helt och hållet gillar de stora distributörerna som äger licenser för namnen på riktiga vapenfabrikat som används på airsoftvapen eller ombrandar till sitt eget varumärke. Men att situationen var som den var i det stora airsoftlandet Frankrike visste jag inte förrän nu.

Det är nämligen så att den franska distributören Cybergun utöver att äga namnrättigheterna på riktiga vapentillverkares namn och modeller (precis som tex ActionSportGames, Echo1USA och Umarex  m fl) även äger rätten på tillverkarnamn (tex KSC, Marui, Maruzen, Western Arms m fl) och funktionsord och begrepp (tex Blow back, hop up, adjustable hop up system m fl)  i Frankrike.

Eftersom att Cybergun äger namnrättigheterna till både flera tillverkarnamn och funktionsbegrepp så begränsas de butiker som vill sälja andra fabrikat och måste därför gå via dem. Om en butik importerar varor med någonting som Cybergun äger riskeras det att beslagtas och förstöras i tullen.

På grund av situationen så har en namninsamling påbörjats och har nu över 5000 namnunderskrifter.

Läs mer: http://www.popularairsoft.com/french-european-airsofters-rail-against-cybergun

Diskutera: http://airsoftsverige.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1432

(Med risk för eventuella missförstånd)