IWA 2014: ActionSportGames

I ActionSportGames monter träffade vi Andreas som är ansvarig för den svenska marknaden och han berättade om deras två nyheter, pistolen CZ P-09 Duty och CZ Scorpion EVO 3 A1.

ASG CZ P-09 DutyPistolen CZ P-09 Duty är en gasdriven blowback-pistol i helmetall. Den kommer kunna drivas av antingen Green gas eller CO2 beroende på vilken gas som föredras. Beräknas finnas hos butiker inom 1-2 månader.

ASG CZ Scorpion EVO 3 A1ASG CZ Scorpion EVO 3 A1 kommer lanseras inom några månader, men än är inget datum officiellt bestämt eftersom vapnet fortfarnade är inne i sista testfaserna.

Delar till CZ Scorpion EVO 3 A1.Vapenkroppen är byggd efter originalritningar från tillverkaren Česká zbrojovka så att det yttre utseendet är så lika originalet som möjligt. Funktionsmässigt så har vapnet sista skottspärr, fungerande bolt-catch (där man kommer åt hopupen), skjutlägena full auto, 3-burst och semi. Skruva ut spring-guiden för att snabbt och lätt kunna ändra fjäder. Fungerande eldväljare på båda sidorna. I handskyddet får det plats med både 7,4 och 11,1 V lipo-batteri.

Internt så har vapnet en egendesignad gearbox från ASG och mosfet. Mosfet har inbyggt liposkydd och kortslutningsskydd.

Läs mer på ASGs speciella sida om vapnet.

CZ Bren 805

En fråga i en kommentar om ifall ASG skulle lansera CZ Bren 805 så kanske det skulle dyka upp någon sådan i slutet av året.