Första intryck av Wolverines nylanserade Bluetooth FCU från Gen4Airsoft

12169545_962233750489010_1075224511_o

I en tidigare nyhet framgår det att några svenska butiker har fått testa och utvärdera Bluetooth FCU från Wolverine Airsoft innan lanseringen och inom kort når färdiga produkterna butiker.

Butiken Gen4Airsoft som var en av butikerna som har testat, har skickat in en redogörelse över första intrycket.

Första intryck av Wolverines nylanserade Bluetooth FCU.

Wolverine har på kort tid vuxit till ett välkänt namn och märke inom Airsoft industrin världen över, mest tack vare deras Wolverine SMP som är simplare och extremt robust gentemot konkurrenternas produkter på marknaden, Nu har de ännu en gång lanserat en sådan produkt som man inte visste att man behövde innan man fick syn på den.

Låt mig presentera Wolverines Bluetooth kontrollerade FCU.

FCU som är förkortning av Fire Control Unit är den enhet som styr ROF och Dwell för Wolverine SMP.

Wolverine har nu utvecklat en Bluetooth kontrollerad enhet som går att ställa in med hjälp av en mobiltelefon eller surfplatta eller traditionellt via trimpottar som på non-Bluetooth modellen.

Enheten är marginellt längre än standard FCU vilket gör detta till en väldigt liten enhet.

FCU:n i sig är inkapslad i blå krympslang för att skydda komponenterna.

Det som är enheten paradnummer är just Bluetooth funktionaliteten och Det må jag säga att den fungerar riktigt bra i dagsläget.

Wolverine har gett användaren möjlighet att ställa in olika ROF, DWELL och Burst amount för de olika eldgivningsläge Semi, Burst, Full.

Wolverine erbjuder även möjligheten att programmera tre utgångs portar för olika saker. I dagsläget så sker detta via ett textbaserat interface i applikationen och är till för avancerade användare.

Applikationen

Applikationen som Wolverine har tillhandahållit för denna recension är en beta version som är väldigt avskalad och avsedd för Android.

Appen erbjuder följande funktionalitet:

*Absolute lockout timer
Ger spelaren möjligheten att låsa inställningar i max 4 timmar så att dessa ej kan ändras under spel där man t.ex har speciell regler gällande rate of fire eller eldgivningsläge.

*Reglagemeny
Här kan spelaren ställa in Dwell, ROF och Burst amount.

Lockdown mode
Stänger ner enhetens Bluetooth radio så att man ej kan komma åt denna under spel.

Lösenordskydda
Ger möjlighet att lösenordskydda enheten så att enbart den med korrekt lösenord kan komma åt och ändra inställningar på enheten.

Command Line Interface
Här sköts alla avancerade inställningar som att programmera de tre utgångarna eller få annan rolig info för den teknikfrälsade.

Shotcounter:
Räknar antalet avfyrade skott

Överlag har Wolverine gjort ett bra jobb med sin Android App och våra enda åsikt är själva designen och layouten i Appen, den hade kunnat göras lite snyggare men ändå hålla den så nerskalad som möjligt.

Problemet är bara att det för tillfället saknas en Iphone App.

Slutsats

Överlag så har Wolverine verkligen inte gjort oss besvikna med deras nya FCU, de små invändningarna vi har är lätta att åtgärda och kan mycket väl komma i bättre utförande när enheten är tillgängliga för denstora marknaden.

Att ha möjligheten att ställa in sin FCU utan att behöva plocka fram en mini mejsel är väldigt effektivt då man kan ställa in den enkelt inför varje kommande spel och låsa ner inställningarna.
Turneringslåset återstår att se hur det kommer vara godkänt bland storspelen då man fortfarande saknar möjligheten att justera trycket in.

Gen4Airsoft

gen4airsoft.se