Härja inomhusbana (Surplus Arena) har blivit såld

skbairsoft_inomhusbana_airsoftnu

Fastigheten där Skaraborgs Airsoftförening hyr yta för Härja inomhusbana (Surplus Arena) har sålts av Active Life Equipment/Surplus (distributörsverksamheten) till en köpare som ämnar att använda byggnaderna till sin egen verksamhet. Redan nu har vissa ytor som föreningen förfogade över lämnats och om 5 år vill nya ägaren ha tillgång till samtliga ytor, vilket innebär slutet för inomhusbanan. Delar av ytorna där inomhusbanan huserar är fuktskadat och behöver därför åtgärdas, vilket föreningen kommer göra.

Information från föreningens ordförande:

Ja som många av er vet så såldes fastigheten som vi har arenan i för drygt en månad sen.
Och den nye ägaren ville ha en del av omklädningsrummet för kontor, vilket han fick mot att vi fick en rejäl sänkning i elkostnaden per år.

Men i och med detta har försäkringsbolaget vägrat försäkra huset med de dieselvärmarna (brandfara) som vi använder oss av på banan.
Dessa kommer vi sluta använda och Surplus får ta dem därifrån. (vi hyr dom av surplus) Vi har faktiskt inte använt dem så mycket ändå.

Sen slog anticimex ned på allt mögel och fukt som var på banan och på vinden, den är inte giftig (de har tagit prover) Men det skadar ju trävirket i den nya byggnationen om det är kvar.

Vilket medför för nya ägaren att han får ”blåsa ut” allt uppe på vinden i skepp 1 (alltså ovanför omklädningsrummet tex.) och fixa till det.
För vår del innebär det att vi måste åtgärda fuktskador på väggsektioner på banan. inte riva hela väggar, utan såga bort skivorna nedtill och sätta dit nya där vattnet sugits upp, för att sedan skruva dit nya, fast med en luftspalt nedtill så det inte sker igen.

Taket går inte att laga så vi kommer inte undan nya läckage, men vi ska fixa lite bättre ventilation på banan, det har varit alldeles för instängt det senaste året.

I det stora hela så vet vi att den nya ägaren kommer vilja ha hela fastigheten om 5 år, men mycket kan hända innan dess.. 😉
Han är dock väldigt bra att ha med å göra samt tillmötesgående, och inga höjda hyror i sikte.
Sen en sak till, Parkering får endast ske på vänster sida om garagenedfarten då ägaren kör dit prylar mm, tänk på det framöver.

Men… Nu är ju frågan om NI folket vill ha kvar banan? För då krävs det att ni ställer upp och jobbar nu i November på kommande helger som jag lagt upp.

Läs mer: http://www.skbairsoft.se/forum/viewtopic.php?f=21&t=2145

(Airsoft.nu har sen tidigare vetat om försäljningen och pratat med ordföranden men avvaktat skriva om det innan officiellt uttalande kommit från föreningen).