Cybergun börjar med direktförsäljning till konsumenter

Cybergun börjar med direktförsäljning till konsumenter

Cybergun har köpt två butiker, en i Europa och en i USA för att med dessa inom kort börja med direktförsäljning till konsumenter på respektive marknad.

Butikerna i fråga som blivit uppköpta är franska AD1 (Airsoft Direct One) och amerikanska Shorty USA.

Anledningen till att de köpt butikerna är för att de vill öka vinstmarginalerna och få bättre kontroll över bland annat försäljningspriserna och distributionskanaler. Deras intention är att vi airsoftare ska beställa Cyberguns produkter via (i vårt fall) AD1 och att beställningen sedan kan levereras till sin lokala auktoriserade Cybergun-butik (dvs de flesta större airsoftbutikerna i Sverige).

På den amerikanska marknaden kommer de utöver det ovan, även starta en outlet med utförsäljning av tex utgående produkter mm. De är också glada över att Shorty USAs facebooksida har över hundratusen gillare och underlättar marknadsföringen.

När detta med att beställa från AD1 blir verklighet återstår väl att se, men AD1 ska under sommaren lansera en ny webshop och då innehålla flera olika språk.

Pressmeddelandet som publicerades den 9:e juni 2016 med all denna information är främst riktad till företagets aktieägare i försök att vända trenden och öka aktievärdet. Ursprungstexten är på franska därför reserverar vi oss för eventuella feluppfattade uppgifter i texten ovan. När Cybergun officiellt offentliggör detta för konsumentled, återstår även det att se, likväl konsekvenserna till följd av detta.

(Länk till pressmeddelandet på franska)

 

Branschhistoria:

Den som hållit på med airsoft länge kanske minns att Combat Zone en gång i tiden var ActionSportGames (ASG) egen butik, men som de sedan avvecklade och sålde varumärket till nuvarande företag. Cybergun gör alltså tvärs om och startar egna butiker.

Ur intervju med Björn från butiken Combat Zone från 2012:

Varumärket Combat Zone har hängt med sedan 1997 och förmodligen de flesta airsoftare här i Sverige känner till namnet. Varför såldes varumärket och airsoftbutiksverksamheten från Combat Zone AB till Kubix AB?
– Dåvarande ägare ActionSportGames A/S hade tagit ett styrelsebeslut om att de skulle renodla deras verksamhet och endast jobba med grossistverksamhet. De ägde ett företag i Finland och Combat Zone AB i Sverige.

Kubix AB köpte då upp varumärket Combat Zone och Combat Zone AB bytte namn till ActionSportGames Sweden AB.