Önskemål på ett framtida Airsoftbörsen på AirsoftSverige

onskemal_airsoftborsen_airsoftsverige

Ansvariga för AirsoftSverige.com-forumet vill ha användarnas önskemål på det framtida Airsoftbörsen (som inte är i forummiljö, dvs försäljning i forumtrådar).

Twist som är K&S-admin på AirsoftSverige skriver:

”Jag håller sen en tid tillbaka på med en hel massa nörderi med syfte att hitta en bättre plattform för både AirsoftSverige och Airsoftbörsen. Vi håller oss dock till börsen här.

Självklart är att börsen inte ska bygga på ett forum, som det är idag, utan vara en fristående modul som är byggd för ändamålet. Såna finns det många, har jag erfarit, och frågan är vad folk egentligen prioriterar?

Man kan bygga på en modifierad e-handels-plattform där alla som säljer något får en egen butik, lite som eBay, men alla varor syns på samma ställe oavsett säljare och man har en kundvagn och en utcheckning. Det kräver lite mer i början och kan kännas klumpigt för den som bara vill sälja en grej, nånsin. Fördelen är att med den typen av lösning kan AirsoftSverige agera mellanhand när det gäller betalningarna och hålla pengarna tills paketet kommit fram, dvs escrow.

Man kan också bygga på en ren ”classifieds”-lösning där vem som helst med rätt ”roll” kan skapa annonser men alla affärer sker i så fall via PM/email. Det är billigare men osäkrare. Det är enklare för den som säljer enstaka prylar men besvärligare för oss som ofta säljer många prylar på en gång. Någon escrow eller liknande går inte att bygga in heller.

Utöver detta finns det säkert lösningar jag inte har tänkt på och jag är jävligt öppen för förslag. Så länge det är förenligt med WordPress, för det är plattformen vi bygger på framöver.

Hit me!”

Länk: För mer information och deltagande i diskussionen