Frysen Airsoft om prissättning

Frysen Airsoft

 

Till butiksnyheten APS Weekend från Frysen Airsoft i Jönköping förra veckan, uppstod en diskussion om varför försäljningspriserna för kampanjprodukterna (ASR-serien från tillverkaren APS i Hong Kong) var mycket högre än för samma produkter från andra butiker i Europa (tex Polen).

Robert som äger butiken lovade att ta en dialog med tillverkaren och därefter återkomma med ett svar, nu har han svarat.

Svaret ger bland annat inblick i hur butiken resonerar kring prissättning och förtjänas att uppmärksammas i en egen nyhet.

Som ett resultat av att diskussionen uppkom [på Airsoft.nu] och att butiken hade en dialog med tillverkaren, kommer (enligt texten nedan) produkter från APS bli billigare och utbudet öka på den svenska marknaden.

Hejsan gott folk. Vi ville bara ge er en uppdatering på ärendet gällande prisbilder i Sverige.

Men vi kör en liten kort historia först: Frysen Airsoft har en policy som vi följer när vi gör affärer och den lyder såhär:

1. Service
2. Kvalité
3. Lönsamhet
4. Utbud

Om vi inte lyckas uppnå alla dessa punkter så vill inte vi driva vår verksamhet. Sedan har vi självklart fler punkter som spelar in när vi bestämmer vilka priser vi ska ha på produkter så som valuta, inköpsmöjligheter, fraktkostnader, volymköp osv

Men om vi börjar med exemplet som är i denna tråden så ser vi på det såhär. Jämför vi svenska priser med utländska sidor så kommer vi aldrig kunna matcha deras priser. Detta finns en rad anledningar till så som att skatterna är extremt stor skillnad på. Polen har t ex inte arbetsgivaravgiften som vi har på 30%. Dom har inte heller samma löne skatt som vi har. Osv. Detta gör att jämförelsen är extremt orättvis mot oss.

Sedan har vi det här med lönen till våra anställda. Det är skillnad på snittlönerna i Sverige kontra Polen. Vi anser att man ska behandla sina anställda väl och ge dem den lön de förtjänar samt att skydda dem på bästa sätt genom att ge dem en säker och trygg arbetsplats. Vi anser även att det är viktigt för våra anställda att vara skyddade även i framtiden med bra pensionsavtal. Vi på frysen kan stolt säga att vi betalar våra anställda mer än snittlön i samma bransch. Vi ger dem också pensionsavtal för att de ska ha en bra framtid. Vi ger dem också försäkringar som skyddar dem under arbetstid mot olyckor och sjukdomsfall.

Allt detta måste betala genom att ha ett rimligt pris (enligt oss)

I gengäld för dig som kund hos oss så får du detta!

1. Extremt bra service
2. En butik som har öppet 7 dagar i veckan
3. möjlighet att känna och klämma på produkten antingen i vår butik eller enligt distanslagen på webbshoppen
4. Ett grymt utbud
5. En garanti för kvalité. Vi väljer bara ut de bästa produkterna på marknaden
6. Du gör även rätt för dig när det kommer till licensen för själva vapnet. Vi betalar rättighetspengar för de produkter som kräver det.
7. Du får demo videos på produkter
8. Vi arrangerar gratis airsoftmässa varje år
9. Vi erbjuder dig en av Sveriges största inomhus arenor
10. Vi erbjuder dig gratis spel på vår arena under vissa dagar
11. Vi erbjuder er Frysen Live
12. Vi ger dig garanti på din produkt
13. Vi har reservdelar till 99% av alla produkter vi säljer
14. Vi har en auktoriserad verkstad
15. Vi har butik, webshop och arena

Detta är några anledningar till varför våra priser kan vara högre än våra utländska konkurrenter

Men vi gör alltid vårt bästa på Frysen för att ni som kunder ska vara nöjda!

Så efter vår konversation här på Fb så har vi pratat ihop oss med APS och kommit fram till ett volymköp där vi kan pressa priserna ännu mer. Vi väljer alltså att investera i ännu mer i deras produkter eftersom vi själva gillar deras kvalité och tror på deras produkter

Så från och med nästa vecka när vi firar att vi har anställt mer folk och har öppet hela 7 dagar i veckan så kommer vi även göra en prissänkning på APS ASR modellerna. Kan inte lova exakt hur mycket. Men det kan röra sig om ca 20% billigare på vissa modeller!!!

Hoppas ni förstår hur vi tänker och att ni gillar vad vi gör! Just nu kan jag även berätta att vi satsar blod svett och tårar på att bygga en av Europas största airsoftbutiker i Jönköping. Det kommer bli galet bra:)

Ha det bäst! Med vänlig hälsning, Robban