Tacticam 2+ och vapenadapter (mount) från Plan Beta

[IWA 2017] Plan Beta från Hong Kong har monter på både Enforce Tac och IWA då de tänker att deras vapenkameror från Tacticam-serien inte bara riktar sig till airsofthobbyn utan till alla vapenutövare.

I deras monter (på Enforce Tac) visade de upp en trådlös variant av Tacticam 2.0 men som fått namnet Tacticam 2+. Denna är fortfarande i prototypstadiet men förväntas lanseras någon gång under de närmaste månaderna. Med denna trådlösa version kopplas kameran till smartphone över wifi (WiFi Direct) och via appen kan man utöver att kolla på livestreamen göra olika inställningar, till exempel rotera videobilden. Batteritiden för prototypen som visades var ca 20 minuter men de arbetar på att förbättra denna. Likaså knappen för att aktivera trådlösa/livestreamen kommer bli bättre i slutgiltiga versionen.

Förväntat lanseringspris är 130 USD.

Sedan visade de upp produkten ”mount” som är en adapter för att bättre passform då nuvarande fäste inte passar bra på alla vapen, likaså den kommer lanseras inom de närmaste månaderna. Försäljningspris sades bli mellan 40-50 USD.

När vi träffade Plan Beta på SHOT Show (Las Vegas, USA) i januari visade de upp de kommande objektiv-produkterna Sniper x10, Ambush x3 och Shark 180. Då var beskedet att de två sistnämnda skulle komma i samma förpackning men Plan Beta har tänkt om och varje objektiv kommer säljas var för sig. Förväntat försäljningspris förväntas bli 49 USD, 39 USD respektive 29 USD och lanseras inom de närmaste månaderna.

Då Plan Beta som sagt även kommer ha monter på IWA kommer vi besöka de där också, men i händelse av att de visar upp någon annan kommande produkt där så kommer det läggas till i denna nyhet.