ActionSportGames (ASG) på IWA 2017

[IWA 2017] I ActionSportGames (ASG) monter visade de upp i stort sett samma produkter som visades i deras monter på SHOT Show 2017 i januari. Däremot så har ASG blivit exklusiv distributör för ICS på den svenska marknaden.

CZ Scorpion EVO-familjen kommer utökas med versionerna A1 Carbine [18673]  och BET Carbine [18694].

A1 Carbine har standardpipa och flamdämpare (14 mm CCW) medan BET Carbine har kort ytterpipa och fiktiv ljuddämpare. Däremot är innerpipan för båda varianterna 407 mm lång. Båda varianterna har dock samma typ av handskydd (med tex M-Lok-system). I övrigt så har dessa karbiner samma EVO-teknologi som A1 har.

Lansering i Europa/Sverige förväntas ske i slutet av mars och rekommenderat försäljningspris förväntas hamna på runt 4500 kr.

Även HPA-versionen av CZ Scorpion EVO 3 A1 [18904] i samarbete med Wolverine Airsoft förväntas komma nu under våren och försäljningspriset förväntas hamna någonstans mellan 6500-7000 kr.

Den tvåfärgade CZ 805 Bren-serien (som har ”rätt” färger dvs som förlagan) [A1: 18868 och A2: 18869] kommer inom kort till Europa och den har M4-magasinbrunn. Samma pris som nuvarande CZ 805 Bren-produkter.

Senare under våren/sommaren kommer de att uppgraderas med integrerad mosfet.

ASG kommer troligtvis också framöver att sälja magasinbrunn för originalmagasinen separat så att de som skaffar en CZ 805 Bren med M4-magasinbrunn ska kunna byta. I början av året lanserade ASG magasinbrunn för motsatt dito.

ASG kommer också att lansera en serie M4-proline-versioner från CAA (King Arms) med bland annat quick change spring-funktion och mosfet.

Förväntat försäljningspris är runt 4-4500 kr.

Tillsist så berättade ASG att de blivit exklusiva distributörer för ICS på den nordiska marknaden (däribland Sverige) samt Polen och Frankrike.

ASG kommer initialt att ta in ett 25-tal proline-versioner för att därefter successivt utöka sortimentet.

I Sverige är det sedan många år tillbaka butiken JBB Guns & Accessories i Malmö som i huvudsak har importerat och sålt produkter från ICS.