Tempus 2 nytt spelområde i Klippan

Ett nytt område i Klippan Skåne i regi av välkända Cannibal Hippies (Mercs, Mobile Infantry, Black Ops etc.) blir publik precis när denna nyhet släpps. Airsoft.nu blev inbjudna att få ta del av det första spelet och få reda på mer komma skall.

Beläget väldigt centralt i en gammal skolbyggnad på Kyrkogatan 2 i Klippan finns då den nya banan inomhus. Banan bjuder på ljus öppna ytor i form av verkstadsrum till mörka trånga korridorer som bjuder på överraskningar runt varje hörn. Vid första rundtur och den otroliga tystnaden som befann sig innan spelarna kom var det en väldigt häftig atmosfär då man helt plötsligt känner sig så ensam, men iakttagen samtidigt. Vid rundturen med Fredrik ”YogHippie”, som visade vilka ytor fortfarande skulle renoveras och städas för att kunna vara spelbara, berättade han om vilka olika spel som kommer annonseras redan första kvällen.

”Vi har många idéer på detta område och vi kommer lägga ut olika spel för varje helg” säger Fredrik när jag frågar om vad som är planerat. Hippes ser mycket potential i området där det ska vara allt från CQB, pistol/hagelspel till zombiespel. Utöver det fanns det även planer på loppisar och scenariospel där lag endast får uppdraget och en karta i handen och måste lösa uppgiften.

Det som visades var endast större delar av övervåningen, men hela källaren ska också bli en del av banan. Där var även platser i taket för att fira ner sig och få hela den taktiska upplevelsen. Talade med flera hippies som var väldigt glada i den nya platsen då det inte bara är en liten airsoftarena utan nu en plats för dem att kunna förverkliga flera scenarios de länge velat få utföra.

Dagens första spel var en variant av capture the flag som gick ut på att hitta sina flaggor utsprida i olika rum. Och det brukar inte vara vidare svårt, men eftersom de allra flesta var där för första gången visar sig att de måste leta mer om var de befinner sig än bara leta flaggor. Detta öppnar upp många platser för bakhåll och möjligheter att ta sig förbi varandra. Lampa gav en otrolig fördel då flera platser inte har lamporna igång eller något naturligt ljus, något som spelarna älskade men väldigt svårt att fånga på bild.

För att hålla reda på spelen som kommer nu första kvällen gå vidare till Cannibal Hippies Facebook sida och kolla deras Evenemang (https://www.facebook.com/pg/Cannibalhippies)

Fler bilder finns i ett Facebook-album.