Tillverkaren SportWorks har lanserat tillbehör till Scorpion EVO 3-serien

Den svenska tillverkaren SportWorks Design har lanserat tre stycken tillbehör till (ASG) CZ Scorpion EVO 3-serien.

Det är Evo Handguard (handskydd), Evo Suppressor (fiktiv ljuddämpare) och Evo Charging handle mod (modifikation till manöverhandtaget).

Produkterna är 3D-utskrivna.

Nedan är information från tillverkaren och hur de som vill kan beställa. Just nu kan produkterna enbart beställas från tillverkaren själv.

En ny look för ASG Scorpion Evo A3!

Efter att ha väntat i snart två år på att någon ska släppa en alternativ handguard till Evo´n tröttnade jag på att vänta och designade istället en själv. De önskemål jag hade på en ny handguard var att den skulle skapa en ny ”look” samtidigt som den skapade ett större batteriutrymme. Min upplevelse av originalhandguarden är att det så gott som aldrig går smärtfritt att montera ihop vapnet efter att man satt i batteriet. Detta ville jag åtgärda med min design. Då manöverhandtaget på originalhandguarden är placerad på ett sätt som omöjliggör ett större batteriutrymme blev lösningen att konstruera en manöverhandtagsmodd som fästes enkelt direkt på luckan. Efter ett flertal prototyper och produkttestning inom den lokala airsoftföreningen har jag nu skapat en design jag känner mig stolt över.

Nu finns det ett alternativ för de som önskar slippa krånglet med det lilla batteriutrymmet och samtidigt vill ha en ny look på sin Evo!

Produktinformation

Design

Manöverhantaget i original handguard är bytt mot större batteriutrymme. Dämparen är specialkonstruerad för ASG Scorpion Evo A3 och kan skruvas rakt på vapnets ytterpipa och tar därav bort behovet av en ”ljuddämparadapter”. Montering av manöverhantagsmodden tar ca 1 minut och kräver kräver inget lim eller demontering av vapnet

3D printing manufacturing

Jag har undersökt möjligheterna att lösa produktionen externt hos professionella företag. Produktionskostnaden för att få en såpass stor del som en handguard utskriven hos t.ex Shapeways ligger på nästan dubbla det jag vill kunna erbjuda kund. Deras produkter är utskrivna i en mycket stark nylonplast men då jag har funnit en ABS plast som också håller en mycket hög kvalité samtidigt som det ger möjlighet att hålla ner priset på en rimlig nivå blev valet istället att behålla produktionen själv

Finish

Produkterna är FDM/3d printade. Där produkten har behövt stöd under utskrift finns märken från ”supports”. Designen är sådan att dessa områden är begränsade till utrymmen mellan ”rail-ribbor” och en liten del av de portade områdena. Dämparen är konstruerad så att ”Skarven” hamnar under nedåt efter montering tillsammans med SportWorks Handguard.

Material

Produkterna är producerade med en högkvalitativ ABS plast som är både lätt och stark.

Användningsområde

Dessa produkter är endast för användning tillsammans airsoftvapen. Dämparen är inte konstruerad att hålla för det höga trycket hos högtrimmade luft eller krutvapen. Plasten tappar integritet vid 105 grader Celsius och är helt smält vid 225 grader. Dämparen saknar med andra ord inte bara dämpande effekt för krutvapen och högtrimmade luftvapen utan riskerar även att utsätta användaren plastsplitter vid missanvändning.

Beställning

Ange ”Airsoft.nu” vid beställning och få 10% rabatt fram till i midsommar!

Pris SportWorks Evo Handguard – 649kr
Pris SportWorks Evo Suppressor – 289kr
Pris SportWorks Evo Charging handle mod – 49kr

Fraktkostnad debiteras till självkostnadspris efter kundens önskemål

Beställning görs till: tobias@sportworksdesign.com