Butik erbjuder försäkring som ger livstidsgaranti på Tokyo Marui-vapen

Det här med produktgarantier på airsoftvapen är varierande från så gott som ingen alls till som högst något år eller två.

Nu har en airsoftbutik i Storbritannien lanserat en försäkring som ger livstidsgaranti på Tokyo Marui-vapen (Next Generation) avseende de interna delarna.

Butiken är Daves Custom Airsoft och som standard erbjuder de 30 dagars garanti på interna delar. Bilden ovan visar del av deras lager med TM-produkter.

Försäkringen kostar £190 (~2200kr) och innebär att butiken åtar sig att laga airsoftvapnet om det blir något fel med de interna delarna och om utgångshastigheten ändras över en 10-årsperiod kommer de ta tillbaka och byta fjäder, allt utan kostnad.

För att försäkringen ska gälla krävs bland annat att kunden är bosatt i Storbritannien, inte själv får utföra några egna modifieringar (av de inre delarna), inte använda batteri med högre volt än 7,4V och använda kvalitetskulor. Dessutom upphör försäkringen att gälla om vapnet exempelvis säljs, ges i present eller att butiken av någon anledning läggs ner.

Är detta någonting du tycker svenska airsoftbutiker också borde börja med?

Utdrag ur butikens villkor med mer information:

Lifetime Internal Warranty

With Our Lifetime Internal Warranty Option should your rifle break internally we will arrange collection of your rifle, repair and return free of charge. This warranty is valid as long as we are still in business and applies only to the original purchaser of the rifle, this warranty cannot be passed onto a second owner should the rifle be sold, gifted or any other change of ownership. Rifles supplied with Lifetime Internal Warranty will be Sealed and Marked to prevent tampering and to ensure fair play.

As well as internal breakage this warranty also covers significant fps reduction, so, should your RIF go from 340fps to 310fps over the space of 10 years we will take it back, service and fit a new spring free of charge to return your rifle to its originally intended power.

Essentially this service enables you to rest assured that after your original purchase you will have a high quality incredible performing rifle for life.

*As with all of our warranty options, using any battery higher than a 7.4v or using poor quality BBs will void your warranty.