Gargul Spelförening har startat köp & sälj på Discord

Gargul Spelförening i Uppsala har berättat för Airsoft.nu att de har startat en Discord-server för köp & sälj av airsoftprodukter.

Tanken med servern är att ha en lätt-tillgänglig plattform där man snabbt kan hitta varandra och komma överens. ASS har ju sin marknad men forumet är gammalt, används sällan och det tar tid att få tillgång till marknaden. Nu plingar det till direkt du får ett meddelande och du kan lätt både röst- och videochatta med andra medlemmar.

Så här skriver de på sin informationssida om detta:

Social media har på sistone slagit hårt mot allt som är vapen- och militaria-relaterat och många av de köp&sälj-grupper som fanns på Facebook har nu bannats och tagits bort. Detta gör oss väldigt lessna då second hand-marknad nästan helt dör. Inspirerade av Vapenbutikens gamla airsoftmarknader valde vi därför att starta upp en Discord-server med syftet att köpa, sälja och byta allt som är airsoft-relaterat i hela landet. Av spelare, för spelare!

Varför Discord? De flesta har idag Discord. Det är en enkel och gratis app som du kan ladda ned som program, köra direkt i webläsaren eller ladda ner i din telefon/surfplatta. Det finns även ett bra stöd för röst- och videosamtal vilket gör att varor enkelt kan visas upp och demonstreras. Detta gör att det är väldigt enkelt och lätt att närsomhelst prata med varandra, ladda upp bilder, söka, etc. Discord har heller inte något alls emot vapen och militaria i sina ToS eller Community Guidelines.

Läs mer: http://www.gargul.se/marknad.html

Gå med: https://discord.gg/DBRJCZW