WE visade upp licensierad Sig Sauer P320-serie och H&K G3

På mässan MOA 2018 visade WE Model/WE Airsoft upp några intressanta (gasdrivna) airsoftvapen som alla förväntas lanseras 2019.

För de som gillar U.S. Armed Forces och deras nya Sig Sauer-pistoler M17 och M18 (P320-serien) så visade de upp dessa som airsoftvapen i färgerna FDE (flat dark earth) och svart. Dock hade bara M17 (den långa versionen) Sig Sauer-logotyper medan den kortare compact-versionen (M18) var utan.

(Direktlänk till videon)

Närbild på Sig Sauer M17. Förmodligen kommer denna pistolmodell bli väldigt eftertraktad från milsim-håll för att U.S. Armed Forces sedan förra året håller på att ersätta befintliga pistoler med denna och M18 (compact version).

Förmodligen på grund av språkförbistringar men vi blev inte kloka på hur det var med licensrättigheterna om den var direkt från Sig Sauer och deras kommande airsoftsatsning (eller om exempelvis någon annan part är inblandade). Så det återstår att se och samma sak med tekniska specifikationer då de vi fick se i mångt och mycket fortfarande är prototyper.

De flesta fans av Heckler & Koch G3 vet att VFC sedan nyligen lanserade en gasdriven G3-version licensierad av Umarex och att Umarex säljer dessa i Europa. Men i montern hos WE visade det sig att även deras gasdrivna G3 är licensierad och därmed får ha rätt logotyper som förlagan. Så även här återstår det att se. Det G3-vapen som hängde på väggen hade inte (om undertecknad minns rätt) H&K-logotyper men däremot fanns det en etikett bredvid där det stod Umarex.

På väggen med kommande produkter fanns även två Browning Hi Power MkIII och sex stycken olicensierade airsoftpistoler med G.-liknande utseende med enbart WE’s egna logotyp.


Endast mittensektionen visade (enligt utställaren) kommande WE-produkter. Klicka på bilden för större version.