Northeast Airsoft kommer lansera fler STEN-varianter

På förra årets mässa, MOA 2017 visade tillverkaren Northeast Airsoft i Taiwan upp en gasdriven Sten Mk. II och nu i december lanserades den färdiga produkten så inom kort når de butiker (i åtminstone Hong Kong och Japan).

På årets MOA-mässa visade de upp fyra varianter som planeras lanseras vid olika tillfällen nästa år. Förlagorna till Sten-kulsprutepistolerna tillverkades främst i samband med 2:a världskriget, både i bland annat Storbritannien och Norge.

Alla är precis som förlagorna och har en vapenkropp i metall och de med trädetaljer har riktigt trä mm. Funktionsmässigt har de bland annat justerbar hopup och blowback. Enligt den information vi fick så rymmer varje magasin 32 st airsoftkulor (6 mm).

Montern var inredd med illustrationer från norska serien Sabotør och ska föreställa norska motståndsrörelsen och dess hemliga tillverkning och användning av Sten-vapen.


Tre olika versioner av Sten Mk. II där den översta nyligen har blivit lanserad och de två undre kommer lanseras i april nästa år.

  1. Sten Gun Mk. 2, T Stock, Early Version (redan lanserad och på väg till butiker)
  2. Sten Gun MK. 2 Skeleton Stock, Late Version (april 2019)
  3. Sten Gun Mk. 2(S), Skeleton Stock, Wooden Crate, Collector Grade Version, Limited Annually (april 2019)

Två olika versioner. Sten Mk. 5 nederst och Sten Mk. 6 överst. Förstnämnda planeras lanseras i juni (2019) och sistnämnda i augusti.

  • Sten Gun Mk. 5 (juni 2019)
  • Sten Gun Mk. 6 (augusti 2019)

Slutligen en bild från deras monter där de har ett samtal med företrädare från brittiska Nuprol. Så vem vet, de kanske tar dessa till den europeiska marknaden.