ICS Airsoft kommer lansera flera airsoftpistoler 2019 (MOA 2018)

Tillverkaren ICS Airsoft i Taiwan kommer under 2019 att lansera flera pistolmodeller i deras produktfamilj BLE (Black Leopard Eye) men också geväret Hera Arms CQR (där danska ASG äger Hera Arms-licensrättigheten och ICS utvecklar/tillverkar).

Sedan tidigare har tillverkaren ICS Airsoft ett stort antal airsoftgevär men sedan några år tillbaka håller de på att storsatsa på airsoftpistoler. Den senaste BLE-pistolserien som lanserades var BLE-XFG som lanserades i höstas och sakteliga håller på att leta sig ut till butikerna. BLE-XFG är också med i Taiwan Excellence Award för 2019 (produkter Taiwan-industrin är stolta över).

Flera av pistolmodellerna har vi sett tidiga prototyper av på tidigare mässor och även licensierade airsoftgeväret Hera Arms CQR.

Hera Arms CQR
På MOA 2018 fick vi reda på att Hera Arms CQR (AEG med ICS tvådelade gearbox) kommer lanseras i (minst) två olika färgkombinationer, en helsvart (IMD-390) och en svart/tan (IMD-390-1). Hos varje färgkombination så kommer det också gå att välja mellan en standard-mosfet-krets och ICS nyaste, SSS.

Mer specifik lanseringsinformation får vi förmodligen i ASGs monter nästa år på SHOT Show respektive IWA när de kommer till Europeiska marknaden. I de länder ASG själva kommer distribuera dessa kommer de ha andra artikelnummer.

Korth PRS
Flera känner förmodligen till tyska butiken och distributören Begadi och de innehar licensrättigheterna för bland annat Korth-produkter som airsoftvapen. I montern visade ICS upp gasdrivna pistolen Korth PRS (BLE-008-SB) och det är den första licensierade pistolen i BLE-familjen. Denna har flera funktionaliteter som förlagan har och flera interna delar är Tokyo Marui-kompatibla.

BLE-BM9
BLE-BM9 är inspirerad av M9 och kommer lanseras i två versioner, svart (BLE-050-SB) och tan/svart (BLE-050-ST).
Den ska till skillnad från andra modeller i BLE-familjen ha ett system som gör att mindre gas går åt per ivägskjuten kula. Medföljande magasinet rymmer 20 st kulor och enligt information så ska 1 påfyllning gas räcka till 80 stycken kulor (dvs 4 magasin). Mycket ska också vara Tokyo Marui-kompatibelt.

BLE-XPD
BLE-XPD är deras första kompakta pistol och kommer lanseras i fyra olika färger. Det kommer följa med en ljuddämparadapter (CCW 14 mm).
Modellen har tre säkringar, en är bakpå (så som 1911 har) och de två andra är precis som BLE-XFG. Magasin-release-knappen är ambidextriös. Bakpå manteln finns det en indikator som visar om pistolen är laddad. Det kommer lanseras två stycken olika magasin, ett som rymmer 17 st kulor och ett ”extended” som rymmer 24 st kulor.

BLE-PM2
Detta är deras första CO2-drivna airsoftpistol och till utseendet är den inspirerad av ryska pistolen Makarov. Då det är en NBB (Non BlowBack) är manteln fast. För att justera hopupen är det ett hål på pistolens ovansida med en nedsänkt skruv.

Till denna medföljer en ljuddämpare (silencer) med 14 mm CCW-gänga som enligt tillverkaren ska minska ljudet.
Men de kommer också lansera en längre ljuddämpare och den har CCW på ena sidan och CW på andra (se bild ovan).
För att tömma ur CO2-patronen så ska det bara vara att trycka in hanen (hammer). Enligt tillverkaren så har de gjort denna till en NBB-version för att det är mer hållbart på lång sikt.

Vi blev ursprungligen introducerad till denna pistol (då tidig prototyp) på mässan SHOT Show 2016 som också var deras sista år med egen monter där.

Svenska marknaden!
IWA 2017 offentliggjorde ASG att de hade blivit exklusiv distributör för ICS Airsoft i bland annat Sverige. Det innebar att svenska butiker blev tvingade att köpa in ICS-produkter genom ASG trots att ASG inte tänkte ta in hela sortimentet.

Men under vårt Taiwan-besök fick vi reda på att ASG inte längre är exklusiv distributör för ICS-produkter i Sverige.

Innan ASG blev distributör för ICS var det under många år i princip bara Malmö-butiken JBB Guns & Accessories som importerade och sålde ICS-produkter i Sverige, men när ASG fick ensamrätt blev ICS-produkter vanligt förekommande hos fler butiker.

Nedan mer information om ICS kommande 2019-produkter.

Två versioner av Hera Arms CQR, en i helsvart (ICS-390) och en i svart/tan (ICS-390-1) samt Korth PRS (BLE-008-SB).

Två versioner av BLE-BM9 (BLE-050-SB och BLE-050-ST).
Fyra versioner av BLE-XPD (BLE-004-SB, BLE-004-ST, BLE-004-SD1 och BLE-004-SD2).
En version av BLE-PM2 (BLE-002-SB) som också är ICS och BLE-familjens första och hittills enda CO2-drivna pistol).

Deras monter från sidan.

Montern från ovan.