ASG på IWA 2019

[IWA 2019] På årets IWA-mässa fanns ASG (ActionSportGames) på en ny plats i hall 7 och bredvid deras branschkollega och samarbetspartner ICS. För Viktor som är ny säljare för ASG i Sverige (samt Norge och Finland) blev detta första IWA-mässan där han inte var där i egenskap av representant från en butik.

ASG har för avsikt att lansera ett flertal produkter 2019.

Hera Arms CQR-serien, CZ Shadow 2, EVO TEK-produkter visades redan på SHOT Show 2019 och på den här mässan visade de också upp HPA-gevären M6 A1 respektive A2 (HPA-motor från Milsig), Schofield 6″ (CO2-driven revolver), Storm 360 i självlysande färg, Storm Apocalypse Grenade, nya förpackningar till airsoftkulor (som på sikt ska ersätta de befintliga) och lansera Alpha Blaster men de visade också upp prototyper av pistolerna CZ SP-01 Limited Edition och UAV (Universal Service Weapon).

(Direktlänk till video)

En bild som visar hur montern såg ut.
En vägg som visar flera av deras kommande produkter för 2019.

Hera Arms CQR-serien kommer (precis som nämns i flera tidigare nyheter) finnas i två olika färger (svart och FDE) och med standard-mosfet-krets eller ICS egna SSS. Denna serie är ett samarbete mellan ASG (innehar licensrättigheten för Hera Arms som airsoftvapen), Hera Arms (tillverkare av förlagan) och tillverkaren ICS i Taiwan. Eftersom det är ICS som tillverkar så har dessa deras tvådelade gearbox.

Sedan några veckor innan IWA-mässan finns Hera Arms CQR att beskåda hos flera auktoriserade ASG-återförsäljare runt om i Sverige och Europa.

HERA ARMS CQR 19206

HERA ARMS CQR 19207

HERA ARMS CQR SSS 19208

HERA ARMS CQR DT SSS 19209

Pistolen CZ Shadow 2 förväntas lanseras i maj. Kommer lanseras med både gas och CO2-magasin.

CZ SHADOW 2 19307

EVO TEK-produkterna visades redan på SHOT Show i år och de förväntas lanseras i höst. Dels kommer de sälja färdiga Scorpion EVO 3 med detta förinstallerat men de kommer också sälja produkterna som tillbehör för befintliga ägare.

HPA-drivna M6 A1 och A2 som har HPA-motor från Milsig. Förväntas lanseras i sommar.

HPA M6 A1 19217

HPA M6 A2 19218

Magazine 300 rds. 19238

HPA line 4500 psi incl. adaptor 19242

Schofield 6″ är CO2-driven revolver som kommer lanseras nu i vår ~mars/april.

Airsoftkulorna finns i patroner och anslagsenergin uppges vara 2 J. Men de håller på att ta fram patroner med lägre Joule.

Airsoft gun 6mm 19303

ASG är exklusiv distributör för nya granat-serien Apocalypse från franska tillverkaren Storm. Kommer lanseras i tre olika färger; orange, svart och gul.

Även Storm 360-serien kommer utökas med en självlysande variant.

Deras airsoftkulor kommer få en uppdaterad design i avseende flaskmodell och grafisk profil. De nya flaskorna rymmer 3300 stycken airsoftkulor men de planerar inte att det ska bli några prisförändringar.

De kommer också introducera kulserien Alpha Blaster med kulor som ska ha en ”fantastisk tolerans” och tillverkade i Europa. Tyvärr inte biologiskt nerbrytbara.

De visade upp en prototyp av CZ SP-01 Limited Edition, men ingen mer specifik information.

3D-utskriven B&T Universal Service Weapon (USW), men ingen mer information.