Cybergun-lanseringar 2019

På IWA 2019 träffade vi en representant från Cybergun som berättade om deras lanseringar detta år.

Några av airsoftvapnen visades också upp på SHOT Show 2019. Det vi ville veta mer om var främst lanseringar vi kan förvänta oss komma till Cybergun-återförsäljare i Sverige.

Som bekant tog Sig Sauer tillbaka sina licensrättigheter från Cybergun för att själva lansera licensierade airsoftvapen. Cybergun har då löst det genom att ”branda om” de Sig Sauer-liknande produkterna till sitt varumärke Swiss Arms. Exempelvis (Cybergun) Sig Sauer MCX Virtus heter numera Swiss Arms SAR MX.

Detsamma gäller produkterna som tidigare var licensierade från Taurus, numera står det bara Cybergun.

På SHOT Show 2019 visade Lancer Tactical upp ”lågpris”-kulsprutan M249 (FN Herstal-licensierad via Cybergun) med nylonfiberkropp och V2-gearbox. På den amerikanska marknaden kommer Lancer Tactical sälja/distribuera denna medan Cybergun kommer göra det på det på den europeiska marknaden.

Även FN Herstal-licensierade CO2-drivna hagelgeväret SLP TRI SHOT visade de upp på SHOT Show. Det går att välja mellan ifall 1 eller 3 stycken airsoftkulor ska skjutas per avtryck.

Utöver produkterna nämnda ovan kommer de framöver lansera ett stort antal produkter. Även om det mesta tas upp i videon nedan så kan den som vill även kolla in deras produktkatalog för 2019.

Cybergun berättade också att de är i förhandling med sydkoreanska tillverkaren Gunpower om att bli deras europeiska distributör av prickskyttesystemen.

(Direktlänk till video)

Gunpower från Sydkorea. (Se nyhet från SHOT Show 2019).