SIG SAUER ProForce M17-airsoftpistolerna förväntas nå Europa i december!

SIG SAUER ProForce M17

I mitten av förra veckan offentliggjorde Sig Sauer att airsoftpistolerna ProForce M17 nu var redo att skickas ut till butiker i USA.
Sedan nyligen finns modellen också hos butiker i bland annat Hong Kong och Taiwan (ej att förväxla med den olicensierade pistolen med M17-utseende från WE).

Men Europeiska marknaden då?

Vi frågade tyska GSG (German Sport Guns) som i Europa är övergripande distributör för bland annat Sig Sauers luftvapen och airsoftvapen, när produkterna förväntas nå Europeiska marknaden. (Fondprodukter är exklusiv distributör för den svenska marknaden).

De förväntar sig att M17 kommer till Europeiska marknaden omkring mitten av december.

M17 kommer säljas antingen som gas-version [AIR-PF-M17-GG] eller CO2-version [AIR-PF-M17] så det blir upp till användaren att välja vad som föredras, men själva pistolen stödjer båda magasintyperna.

För MCX (AEG) så förväntas även den modellen nå europeiska marknaden i mitten av december, dock i en mindre kvantitet.

P229 är för närvarande inte planerad i en europeisk version då de (GSG) bedömer att det inte finns någon större efterfrågan av den modellen. För P226 vet de ännu inget lanseringsdatum.

Det är VFC i Taiwan som står bakom tillverkningen av dessa licensierade M17-pistoler och även flera av de andra produkterna.

Det var på mässan SHOT Show 2019 som Sig Sauer visade de modeller de initialt tänkte lansera i sin airsoftvapensatsning. Ett urval av dessa visades i Sig Sauers monter på mässan IWA 2019.

Cybergun hade tidigare licensrättigheterna för Sig Sauer som airsoftvapen men Sig Sauer tog tillbaka licensrättigheterna för att själva kunna satsa på airsoft.

SHOT Show 2019
SHOT Show 2019
IWA 2019
IWA 2019
Video från SHOT Show 2019