Bockaby i fara för ny järnvägssträckning

Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att utreda en ny järnvägssträckning för delar mellan Borås och Varberg för att öka trafikkapaciteten och tågens hastighet, därmed minska pendlingstiden mellan orterna.

Utredningen så här långt har resulterat i flera olika förslag, där alla sträckningar går vid sidan om tätorten Rydboholm istället för igenom som nu och därmed försvinner också alla plankorsningar. Dubbelspår som löper rakt igenom området där ruinstaden Bockaby finns anses vara det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet och därmed det alternativet de mest troligt kommer gå vidare med, enligt dokument Airsoft.nu har tagit del av.

Undertecknad har varit i kontakt med Trafikverket och Borås Stad (som äger marken där ruinstaden finns) för att få veta mer och även förklarat hur viktig spelplatsen är för airsofthobbyn. Kommunen hänvisar till Trafikverket eftersom de är ansvariga för utredningen och därefter för genomförandet. Hos Trafikverket har vi pratat med utredaren Lirpa Atsröf som tackar för synpunkterna, men säger också att fler än en person måste göra dem uppmärksammade på detta för att eventuellt göra andra överväganden.

Framtiden får helt enkelt utvisa vad som händer. 😉

April! April!

Dagens nyhet om att Trafikverket avser dra järnvägsspår över området där ruinstaden Bockaby finns är ett aprilskämt!

Har någon kontaktat Trafikverket och sökt utredaren Lirpa Atsröf?
Lirpa Atsröf är nämligen Första April baklänges.

Däremot var en av utredningskorridorerna för ny järnväg mellan Borås och Göteborg i närheten och gick under namnet Rydboholm. Men detta alternativ valdes bort.

Bockaby får därför finnas kvar tills Borås kommun meddelar något annat.