Snart börjar SHOT Show 2022 i Las Vegas

På tisdag börjar mässan SHOT Show 2022 i Las Vegas, USA, där flera tillverkare kommer visa upp nya och kommande produkter.

Trots den pågående och eskalerande coronapandemin börjar mässor komma tillbaka i USA och för två veckor sedan genomfördes hemelektronikmässan CES 2022 i Las Vegas. Men många tillverkare och besökare uteblev från CES-mässan och det kommer vara så även på SHOT Show-mässan.

Det mest omtalade avhoppet är tillverkaren Sig Sauer som berättade detta redan i höstas och fler har följt efter.

När det gäller airsoftrelaterade utställare berättade 101 Tech USA (G&G Armament-ägda distributören i USA) i november förra året att de inte tänkte delta och deras monter försvann från hallkartan. Några utställare som har kvar monterytorna men som har bestämt sig för att inte dyka upp är bland annat ActionSportGames, KWA Performance och RedWolf Airsoft (RWA).

Airsoft.nu på plats i Las Vegas har bokade möten med bland annat PTS Syndicate och Elite Force Airsoft (Umarex USA) men i övrigt återstår det att se vilka airsoftföretag som trots allt kommer bemanna sina montrar.

Öppettider och tidsskillnad

Mässan pågår tisdag till fredag (18/1-21/1). Öppettiderna tisdag till torsdag är 8:30-17:30 medan fredagens öppettider är 08:30-16:00. Tiden är angiven i lokal tid, det vill säga Pacific time som innebär en tidsskillnad om 9 timmar. Det innebär att när mässan öppnar 8:30 på tisdag är klockan 17:30 i Sverige.

Venetian Expo och Caesars Forum

Sedan 2010 (med undantag för 2021) har SHOT Show-mässan varit i anläggningen Sands Expo i Las Vegas, en anläggning som sedan några månader tillbaka bytt namn till Venetian Expo på grund av ägarbyte.

Detta år har mässan expanderat till den intilliggande nybyggda mässanläggningen Caesars Forum. Mässan skulle ha expanderat dit redan förra året, men den blev som bekant inställd. Bilden ovan visar en del av Caesars Forum.

Mässan arrangeras av organisationen NSSF (National Shooting Sports Foundation).