Butiken Evike har kommit till Europa!

Måndagen den 30:e maj öppnar butiken ”Evike-Europe” officiellt – men det går redan nu att besöka webshopen! Se användarnamn och lösenord längre ned.

Det är franska Cybergun i samarbete med amerikanska Evike.com som står bakom ”Evike-Europe” och kommer enligt pressmeddelandet att erbjuda det största utbudet av airsoftprodukter i Europa.

De senaste åren har Evike och Cybergun intensifierat sitt samarbete. Evike är sedan ett tag tillbaka distributionsansvariga för Cyberguns airsoftprodukter i USA och nu är Cybergun ansvariga för Evikes webshop på den europeiska marknaden.

Cybergun har sedan några år tillbaka börjat expandera på B2C-marknaden (sälja direkt till konsument) och köpte för några år sedan flera franska butiker och distributörer för att bredda intäktsmöjligheterna i försäljningskedjan.

Den officiella öppningen är på måndag men det går redan nu att besöka webshopen.

Framöver kommer europeiska besökare till Evike.com att automatiskt skickas vidare till den europeiska webshopen.

Webshopens adress är https://www.evike-europe.com/ (användarnamn och lösenord fram till officiella lanseringen står nedan).

Användarnamn: Evike
Lösenord Europe

Se pressmeddelandet nedan för mer detaljer:

Pressmeddelandet är på franska (se PDF-länk längre ner), men nedan är det automatöversatt genom Google Translate:

CYBERGUN Group, en global aktör inom fritidsskytte, och EVIKE Group, den amerikanska ledaren inom design och distribution av tryckluftsvapen (”Airsoft”), tillkännager lanseringen av sin nya kommersiella webbplats www.evike-europe.com .

Efter flera månaders arbete i nära samarbete mellan de två grupperna och 1,6 MEUR av utvecklingen registrerad av CYBERGUN i löpande driftskostnader 2021, kommer Evike-europe.com att etablera sig från lanseringen som den största europeiska airsoft-katalogen inom B2C (direktförsäljning till konsumenter) med nästan 10 000 referenser tillgängliga från CYBERGUN- och EVIKE-katalogerna. Den höga tillgängligheten av produkter kommer att vara en tillgång tack vare en direkt koppling till lagret av CYBERGUN i Frankrike och EVIKE i USA. Evike-Europe.com kommer att dra nytta av sin lansering från kraften i varumärket EVIKE, som idag är den obestridda och obestridda världsledande inom försäljning av Airsofts genom antalet referenser och omsättning. Alla EVIKE-kunder i Europa kommer automatiskt att omdirigeras till webbplatsen Evike-europe.com.

Efter en första föröppningsfas reserverad för ett fåtal kunder i de två grupperna, kommer webbplatsen Evike-europe.com, tillgänglig på franska och engelska, att vara tillgänglig för allmänheten från den 30 maj 2022. Inledningsvis tillgänglig på engelska och franska, sajten kommer gradvis att översättas till 4 nya språk för att nå så många europeiska konsumenter som möjligt.
CYBERGUN-gruppen, som kommer att konsolidera resultatet av Evike-europe.com, siktar på en omsättning för sin B2C-division (försäljning i butik och på internet) på 4 MEUR i år, 8 MEUR om 2 år och 15 MEUR om 5 år, jämfört med 2 MEUR 2021, med en kommersiell marginal på cirka 40 %.

ETT NYTT NYCKELSTEG I PARTNERSKAPET MELLAN TVÅ LEDARE

Denna lansering är en naturlig förlängning av avtalet som slöts sommaren 2020 mellan CYBERGUN och EVIKE. I detta sammanhang har CYBERGUN fått förtroendet för exklusiv distribution av majoriteten av EVIKEs produktsortiment på den europeiska B2B-marknaden (försäljning till proffs). Det amerikanska företaget såg i CYBERGUN en stor aktör som kan ge en perfekt kunskap om konsumenternas förväntningar och ett kraftfullt direkt (B2C) distributionsnätverk i Frankrike och indirekt (B2B) i hela Europa.
För ordens skull tillkännagav CYBERGUN och EVIKE i april 2022 ett partnerskap för distribution av ”konsumentprodukter” i USA, vilket resulterade i EVIKEs inträde på 49 % i huvudstaden SAUSA och PALCO, de två amerikanska dotterbolagen till CYBERGUN dedikerade till den amerikanska marknaden.

CYBERGUN bekräftar för sin del sin förmåga att utöka och stärka sina positioner inom alla strategiska segment av skyttevärlden, oavsett om det är på det civila området (repliker för fritidsskytte säljs i B2C och B2B) eller militära (repliker för styrketräning, simulatorer, handeldvapen).

Hugo BRUGIERE, VD för CYBERGUN, säger: ”Den strategiska alliansen mellan CYBERGUN och EVIKE får en ny dimension idag med lanseringen av Evike-europe.com. Efter att ha utnyttjat ledarskapet hos vår partner i USA och lärt oss att arbeta tillsammans, går vi ett steg längre i vårt förhållningssätt i Europa med en webbsida i EVIKE-färgerna och piloterad av CYBERGUN-gruppen.

Pressmeddelandet på franska: https://cybergun.com/wp-content/uploads/2022/03/CYB_CP_lancement_EVIKE-EUROPE_vDEF.pdf