Snart dags för G&G World Cup-finalen 2023 i Taiwan

Dagarna 27-29 oktober (fredag till söndag) pågår G&G World Cup-finalen 2023 i Taiwan.

Från de nordiska länderna är det enbart Danmark som deltar med ett lag. Totalt deltar lag från ett 30-tal länder.

Under de tre dagarna är tävlingsmomenten på lördagen och söndagen. De lagen som kommer på plats 1-3 vinner pengar; 10 000 USD, 5000 USD respektive 2000 USD (före skatt).

Tävlingen anordnas av G&G Armament tillsammans med R.O.C. National Defense Education Association.

Konceptet är att anordna G&G World Cup-final i Taiwan vartannat år. Senaste G&G World Cup-final var 2019 och då kom laget från Sverige på 4:e plats. Enligt ursprungligt koncept skulle nästa final ske 2021, men pandemin satte stopp för detta och flyttade fram allt några år. Nästa final i Taiwan är sannolikt 2025.

Därför deltar inget lag från Sverige

Nu kanske någon funderar på varför inte Sverige och Finland också deltar med varsitt lag precis som vid G&G World Cup-finalen 2019 där även Danmark deltog.

Anledningen till att Sverige och Finland inte deltar är för att ingen butik/samarbetspartner i respektive land har valt att köpa in tävlingskonceptet från G&G Armament och arrangera kvaltävlingar denna gång.

Undertecknad vet inte om det är samma kriterier som 2019 och före dess men troligtvis är det samma som tidigare. Ifall en samarbetspartner köpt in 5×5-systemet får de skicka ett lag. Om samarbetspartnern i stället köpt in CQB-city får de skicka två lag.

Inför finalen 2019 hade G&G Armaments dåvarande svenska samarbetspartner Fondprodukter (B2B) köpt in konceptet som gav rätt att skicka ett lag. Efter att Fondprodukter avslutade sitt samarbete med G&G Armament använder sig svenska butiker av andra distributörer i Europa för G&G-produkter.

Att Sverige inte deltar med ett lag är därför kanske inte så konstigt. Däremot är undertecknad lite förvånad att Finland inte deltar detta år eftersom de har deltagit vid finalerna 2017 och 2019. I Danmark är det airsoftbutiken och G&G-samarbetspartnern Handelshuset Aulum som arrangerade kvaltävlingen där och därmed kan skicka ett lag.

Följ tävlingen

Den som befinner sig i Taiwan dessa dagar och vill kolla in tävlingen på plats ska bege sig till mässhallen i Taipei World Trade Center, byggnaden bredvid skyskrapan Taipei 101.

Flera airsoftmedier kommer finnas på plats och rapportera från tävlingsdagarna så håll utkik i sociala medier.

Läs mer om tävlingen

Länk för den som vill läsa mer om tävlingen: https://www.g-cqb.com/