Snart dags för IWA OutdoorClassics 2024

På torsdag börjar B2B-inköpsmässan IWA OutdoorClassics 2024 i Nürnberg, Tyskland.

Detta år firar IWA-mässan 50 år.

Airsoft får mer och mer uppmärksamhet av mässarrangören NürnbergMesse. Sedan några IWA-mässor tillbaka har de börjat samla utställare från airsoftindustrin (tillverkare och distributörer) i samma hall och erbjuder även utställare att hyra skjutbanor. Detta år är de flesta från airsoftindustrin samlade i hall 2. Nytt för denna IWA-mässa är att den tyska eventarrangören Airsoft Helden kommer ha något som kallas för ”AIRSOFT Shooting Parkour”.

Mässan pågår under fyra dagar, torsdag till söndag (29/2-3/3). Eftersom att detta inte är en konsumentmässa är konsumenter som vill ta del av innehållet från mässan framför allt hänvisade till tillverkarnas egna kanaler och ackrediterad media (press och influensers).

Airsoft.nu (ackrediterad media) har för avsikt att besöka mässan och ta del av det airsoftindustrin har att visa upp. Vi har som målsättning att åtminstone publicera bilder från mässdag samma kväll. Videor och eventuella redaktionella nyhetsartiklar därifrån kommer mest sannolikt börja publiceras när vi är tillbaka i Sverige.

I morgon måndag får utställarna tillgång till hallarna och kan börja bygga sina montrar. Samma dag börjar även B2B-inköpsmässan Enforce Tac i hallarna bredvid, en mässa vars målgrupp är säkerhetsbranschen, polis och militär. Den mässan slutar dagen innan IWA börjar.

Ska du till IWA 2024?

Eftersom att detta är en B2B-inköpsmässa är det också stor sannolikhet vi kommer stöta på flera företrädare från airsoftbutiker i Sverige. Butiker vi träffade på IWA 2023.

Tillhör du branschen på något sätt och ska dit, får du gärna berätta det för undertecknad på valfritt sätt.