T3mpus CQB Arena stänger i december -ersätts av ny större anläggning

T3mpus CQB Arena i Åstorp (Skåne) stänger i december och en ny större anläggning på annan plats invigs efter sommaren 2025.

Nuvarande byggnad är i dåligt skick och ansvariga (T3 Crew) har därför tagit beslut om att anläggningen ska stängas i december, direkt efter det planerade spelet 28:e december.

Den nya anläggningen är planerad att tas i bruk efter sommaren 2025, med målsättning att invigning sker någon gång i augusti eller september.

Var den nya anläggningen kommer finnas eller vad den ska heta vill de ansvariga än så länge inte avslöja. Något som däremot kommuniceras redan nu är att det inte kommer bli en ny Tempus Fugit-bana, dvs en tillfällig bana som T3 (Tempus nummer 3) och sina föregångare.

Till den nya banan behövs inte så mycket av det befintliga materialet så i januari och februari är det tänkt att intresserade ska kunna hämta material därifrån, för att exempelvis återanvända till andra banor.

Det som också bland annat kommuniceras om den nya kommande anläggningen är dess yta på 20 000 m2, men också att allt kommer inte vara spelbar yta utan en del kommer nyttjas till bland annat safezone och parkering. I safezone kommer det bland annat finnas kiosk och toaletter. De kommer också ha samarbete med en airsoftbutik och en restaurang.

Se video och länk till Facebook-inlägg nedan för mer information.

(Direktlänk: https://www.youtube.com/watch?v=kziAYEH7XeE

Inlägg på Facebook: https://www.facebook.com/T3mpus.cqb.arena/posts/pfbid0KEhMgKwXGzd9a9Y9AGgoskcP6cQhBhFcTiSwpujbdjtHgCjPfdDuFvxw4apyR54ql