Airsoftlajvet Rosers Vice – sommaren 2024

I slutet av sommaren är det airsoftlajvet Rosers Vice vid Räddningsskolan i Rosersberg (Sigtuna kommun, Stockholms län).

Arrangörer är gruppen North Valley i samarbete med TAC.

Nedan finns inskickat pressmeddelande:

Datumet för Airsoftlajvet Rosers Vice har nu blivit spikat och kommer att äga rum på Räddningsskolan norr om Stockholm 31 augusti 2024.

Rosers Vice är ett airsoftlajv inspirerat av filmer och tv-serier från åttio och nittiotalet och utspelar sig i den fiktiva staden North Valley där flera kriminella gäng bedriver sin verksamhet; jagade av North Valleys Poliskår och Sheriffer understödda av federala agenter. Lajvet håller en hög standard med riktiga amerikanska polisbilar, färgstarka karaktärer och en dynamisk miljö där spelarna styr handlingen genom sitt agerande.

Som Polis kan du vänta dig att följa rutiner, patrullera gatorna och utreda brott. Du förväntas hålla en hög standard på din utrustning och ditt agerande. Reglerna är till för att följas även om de alltid kan böjas lite så länge ingen kommer på dig. Inom dessa faller också Federala Agenter som riktar in sig på sina specialområden. FBI hanterar brott över statsgränserna, DEA motverkar Droghandel och ATF jagar olagliga vapen, hembrännare och tobaksmugglare.

Som Rättsväsende är din roll att se till att lagen upprätthålls. Stadens Domare dömer baserat på bevis som Åklagaren och Advokaten lägger fram. Det är också till dessa instanser som Polisen begär tvångsåtgärder som häktning eller avlyssning.

Som Kriminell tillhör du något av stadens gäng eller är en ambitiös frilansare. Ditt jobb är att tjäna så mycket pengar som möjligt och inte bli gripen. Du kommer behöva list och dina kamrater för att undvika att dra på dig uppmärksamhet från Polisen som envisas med att störa din verksamhet. Du smugglar vapen, droger eller begår brott mot de som bor i staden.

Som Stadsbo så bor du i staden. Du kan vara affärsinnehavare, krigsveteran, gatsopare, säkerhetsvakt, läkare, sjuksköterska eller vilket annat yrke du tycker passar. Ditt jobb är att inte hamna i kläm mellan gäng som vill använda staden som bas och samtidigt inte bryta mot lagen men du kan trots allt behöva välja sida beroende på händelsernas utveckling.

På grund av användandet av airsoftvapen kräver evenemanget godkända skyddsglasögon.

Läs mer och registrera din roll på https://northvalleyroleplay.se/

Läs mer: https://northvalleyroleplay.se/