SPEED Adjustable Nut Wrench

SPEED Airsoft Adjustable Nut WrenchDet kanadensiska företaget SPEED Airsoft har specialiserat sig på olika innovativa verktyg (Pro tools) och delar till airsoftvapen. Vi har testat verktygen SPEED Delta Ring Wrench (#SA2068), SPEED M4/M16 Tool (#SA2096) samt SPEED Adjustable Nut Wrench (#SA2078). Verktygen är utformade till M4/M16-vapen.

Read the SPEED Adjustable Nut Wrench review in English Read the SPEED Adjustable Nut Wrench review in English

Innehåll

Verktyget kommer i en plastförpackning. På baksidan finns det information om verktyget och vad det används till.

Verktyget kommer i en plastförpackning. På baksidan finns det information om verktyget och vad det används till.

Utseende och Byggkvalitet

SPEED Adjustable Nut Wrench framifrån. SPEED Adjustable Nut Wrench bakifrån.

Detta verktyg används för att lossa och skruva fast den mutter som sitter runt kolven intill vapenkroppen samt andra liknande muttrar (tex Madbull barrel nut m fl). För att det ska kunna passa alla förekommande mutterstorlekar så går det att ändra diameterbredden, mellan 30 och 45 mm.

Man kan antingen ha den flyttningsbara sidan löst så att man kan justera bredden genom att bara dra eller så kan man göra så att den änden sitter fast (så var det från fabrik) men då behövs en insexnyckel på 2 mm.

Verktyget består av tre stycken aluminiumdelar som blivit utsvarvat av CNC-maskin och därefter ihopskruvat.

Närbild framifrån. Närbild bakifrån.

Närbilder på verktyget. På den högra bilden ser man två utstickande stift och dessa hakar i hål eller nedsänkningar i muttrar och det ovanför som sticker ut gör att det blir bra stabilitet när man ska lossa eller skruva fast.

Fälttest / Utförande

SPEED Adjustable Nut Wrench och insexnyckel (medföljer ej). Buffer tube nut. Verktyget i arbete.

De airsoftvapen som verktyget har testats på är King Arms M4A1 (KA-AG-20) och Dboys M4A1 samt Tokyo Marui M733 (dock ej tillämpbart).

Verktygets två stift hakar lätt i gängorna till muttrarna när man anpassat bredden.

Slutsats

SPEED Adjustable Nut Wrench ser bra ut, känns rejält och är lätt att arbeta med. Det är bra att verktyget är anpassat för muttrar av olika bredder.

Nog för att de flesta säkert har insexnycklar hemma så borde det ingå en sådan till detta verktyg.

Slutligen, vi gillar verktyget och rekommenderar det till verktygslådan ifall man behöver reparera eller uppgradera sitt airsoftvapen. Priset kan upplevas lite högt för ett simpelt verktyg (400kr hos Vapenbutiken), men det är och andra sidan ett kvalitetsverktyg.

 

I detta test så har vi inte jämfört detta verktyg med andra verktyg med samma syfte ute på marknaden, så det vi tycker utgår helt från denna produkt.

 

 

Här i Sverige är Vapenbutiken distributör och återförsäljare av dessa verktyg och övriga SPEED Airsofts produkter.

Denna recension är utförd av Daniel (Koordinator Produkttestning) och SPEED Airsoft i Kanada har försett oss med produkterna.