Vad händer 2013?

Nu är vi några veckor in i år 2013 och jag tänkte berätta lite om våra planer (visioner) för 2013 här på Airsoft.nu.

Förra året skrev jag Vad händer 2012? och baserat på den texten så genomfördes inte allt men en hel del av det. Dom två stora punkterna ”Svarar alla återförsäljare på e-post?” och ”Hjälp oss att testa grejer” genomfördes inte. Däremot genomfördes det mesta i punkten ”Mer som händer”.

I april förra året så anordnade föreningen VSAF sveriges första airsoftmässa och där hade Airsoft.nu en monter där ni som besökte den fick träffa Senchoo och hans medhjälpare Erica.

AirsoftExpo Göteborg 2012 AirsoftExpo Göteborg 2012
Bilder från Airsoft.nu-montern med information från några av Sveriges airsoftbutiker och en stor Sverigekarta med alla airsoftbutikerna.

Utlottning av airsoftgrejer på AEG 2012
Vi hade också en tävling med priser från några av Sveriges airsoftbutiker parallellt med mässarrangörens. Det var så att vi erbjöd alla butiker att ha en annons/information i vår monter utöver informationen på den stora Sverigekartan, detta var framför allt tänkt för butiker som inte var fysiskt närvarande på mässan. Som motprestation så skulle de butikerna som ville vara med bidra med prylar till tävlingen. (Se fler bilder från mässan här).

Vi planerar att också besöka AirsoftExpo Göteborg 2013 som är den 20:e april, men mer information om detta senare i en nyhet när vi vet mera. Värt att nämna är att nu är det inte VSAF som är arrangör utan en nystartad förening som heter Airsoftföreningen Expo Göteborg men med samma arrangörsfolk som tidigare.

Under året arrangerades det flera tävlingar. Alla hjärtans dag-tävling med Cabom, (Stor) Påsktävling med flera butiker, Midsommartävling med Röda Stjärnans MilitariaTillbaka från semestern-tävling med Cybairgun och så slutligen julkalendern. 😀 😀 😀

När det gäller recensioner så går det desto trögare. Under 2012 släppte Västeråsgruppen fyra recensioner. Tre verktygsrecensioner och en måltavle-recension.

Det producerades tolv stycken reportage av oss eller med hjälp från någon av er andra.

Butikerna skickar fortsatt in nyheter (butiksnyheter) och denna del är en av de mest besökta.

När det gäller nyheter från airsoftvärlden så har vi övergett att skriva om nyheter från tillverkare på grund av att vi är för få för att hantera detta och istället hänvisar vi till utländska nyhetssidor. I stället fokuserar vi på nyheter från Sverige och i särskilda fall tillverkarnyheter om det är signifikant för Sverige (tex GK5C GL från G&G Armament som ser ut som Försvarsmaktens AK5C).

Sen får vi absolut inte glömma vårt aprilskämt som rörde om en del och Göteborg fick två airsoftbutiker (även ifall det nog kanske redan var planerat sedan innan) 🙂

 

Detta är våra visioner för 2013

Till att börja med så ser vi väldigt mycket fram emot AirsoftExpo Göteborg 2013 och att träffa besökare i vår monter, vi kan ha en del häftiga aktiviteter att visa upp i montern. Vi hoppas att både fler besökare och  utställare vill besöka mässan detta år än förra. Så planera in detta evenemang oavsett om du bor nära eller långt från Göteborg! 🙂

Sen kommer vi fortsätta som vi gör, publicera en och annan recension, nyheter (från Airsoften i Sverige), inskickade butiksnyheter, reportage, ha några tävlingar osv.

Mer vill vi inte visionera om just nu 🙂

/Daniel