Julkalender 2010

Airsoft.nu’s julkalender är nu avslutad.

Vi tackar alla som har skrivit motiveringar och alla återförsäljare som ville bli del av vårt ”test” att genomföra en julkalender för alla Airsoftare i Sverige.

Läs vår bloggpost om julkalendern: http://www.airsoft.nu/blogg/2011/02/27/om-julkalendern-2010/

Deltagande återförsäljare:
* Airsoftbutiken
* D-Gear
* Frysen Airsoft
* Knivnet & Garderoben
* Miltac
* Röda Stjärnan
* TacticalStore

Hör gärna av er till info@airsoft.nu (eller via kontaktformuläret) och berätta vad ni tyckte om julkalendern.

God fortsättning på julen och hoppas Jultomten kom med det som ni önskade er! /Daniel

Vinnare i Airsoft.nu’s julkalender!

1:a advent: Olle Edin, Trollhättan

G&G Mustang Tactical Leg Pouch

Vad önskar du dig för airsoftrelaterat i julklapp?
I julklapp önskar jag mig en drivgas som kan ge oss svenskarmöjligheten att leka med våra GBBs även under vinterns kallamånader. För även om tryckluft är okänsligt för temperatur drarde otympliga tankarna för mycket från den underbara känslan somGBBs ger och är inte kompatibelt med de nya GBBr som kommit i dennafina nya gasrevolution.

1:a december: Yakob Wander, Göteborg

2st Pellets Blaster 0,2g Blaster 3000 pcs
Läs mer om produkten

Varför behöver du airsoftkulor?
Jag har spelat i snart 7 år nu och börjar känna att jag faktiskt skulle uppskatta det att inte behöva betala förkulor hela tiden, jag är den sorten som ger bort kulor åt behövande spelare, lagmedlemmar och löst drivandefolk, och därför nästan alltid har ett stort behov av extrakulor 🙂 0,2g är nästan i det för lätta laget, men alltid ärdet någon som kör med Marui standard, då funkar dessa fint!

2:a december: Marcus Månsson, Malmö

Commando Chest Harness
Läs mer om produkten

När är den här bra att ha?
när man har 4 magasin till bredden fyllda med kulor, ett full laddat batteri och ett riktigt grymt vapen och manmöter aldeles för många motståndare. då vill man kunna tömma magg efter magg utan att krångla med att få urdem ur byxfickor mm. Ser dessutom jävligt coolt ut ! 😉

3:e december: Anton Axelsson, Frändefors

1st påse Green Devil 0.28g airsoftkulor
Läs mer om produkten

Hur ser en miljömedveten airsoftares slagfält ut?
En miljömedveten airsoftare ser till att använda sig av biologiskt nedbrytbara kulor som hjälper till att göra miljönvackrare, tryggare och snällare bot både människor och djur. Plastkulor fastnar lätt i fåglars magar och förmänniskor ser det väldigt fult ut med små vita plastkulor överallt. Det är även viktigt att aldrig slänga plast ellerplåtförpackningar i naturen, så som burkar och plastpåsar.

4:e december: Peter Eriksson, Järfälla

En t-shirt M90 och en svart M90 keps med tryck Garderoben
Läs mer om produkten

När ska du inte använda M90?
Vid festligheter då man ska använda paraduniformen M87!

5:e december: Jimmy Svanholm, Kramfors

Jackal Gear Tactical Handskar Helfinger
Läs mer om produkten

I vilken situation skulle du ångra att du inte hade såna här handskar?
Jag skulle ha haft ett par när vi spelade i -5 grader och blev träffad på handen av en autoskur av plast!!!Sen passar de så bra till marpat!

6:e december: Johan Streiffert, Upplands Väsby

FOGTECH – Economical 30 ml Fogtech Instant Anti-Fog Bottle
Läs mer om produkten

Berätta om någon situation du hade behövt sånt här men inte hade något?(Antifog-medel)
Plats, Klacken stockholm. Scenario, Capture the flag. Hela spelytan används, och gula laget har sin bas i bunkrarna, på ena sidan. Hela röda laget anfaller head-on, utom jag och min lilla kommandogrupp. Vi går så långt ut det är möjligt, långt från närmsta strid. Vi springer i taktisk formation, spanar frammåt hela tiden. När vi kommit halvvägs och stannar för att bestämma vart vi ska gå härnäst, då vänder jag mig för att se mina kamrater bakom mig, och till min fasa har en ur gula laget smygit upp bakom oss. Han siktar mot oss, men hans bössa låser sig, och jag hinner skjuta ut han och skrika, bakhåll. Överrumplade så springer vi frammåt för att trycka oss i rätt riktning, men kort därpå tappar jag sikten, och har enbart en imma på mina glas. Jag blir tvungen att ta skydd vid närmaste buskage. En stund senare återfår jag min syn, men då är min grupp utskjuten, och strax därpå likaså jag. Tänk om jag hade kunnat se där? Att kunna fortsätta trycka in bakom gula och störa deras linje tillräckligt för att rädda resten av hela röda laget. Det hade gjort min dag 🙂

7:e december: Mattias Lindskog, Malmö

Tacticalstore T-shirt
Läs mer om produkten

Om du fick byta vapen för en dag, vilket skulle du välja då?
Mp5 eller Sniper, sniper hade jag velat pröva för att se hur kraftfullt det är , och hur kul det  är att mangla ner hela laget utan att dom ens ser dig. Mp5 villajg pröva i CQB för den e så smidig och så ***** nice. smidig, snygg , skjuter bra.

8:e december: Tobias Zandén, Borås

Green Devil ”Bio” Tracer 0,20g

Vad gjorde att du började med Airsoft?
Airsoft eller kasta plast som det kallas verkade vara en ytterst bra motion och teambuilding sport. Jag blev inspirerad utav vänner och bekanta som airsoftade och hängde med ut en dag efter att ha köpt första bössan och en uniform, lånade inga saker. Att träna på de olika delarna som airsoft innebär är jätteskoj och att realismen är så hög var ett stort plus. Finns väldigt många trevliga airsoftare och återförsäljaren har jag märkt.

9:e december: Cristian Salinas, Stockholm

BlackHawk Omega X-Draw/Tac Vest
Läs mer om produkten

Hur kan Airsoft.nu vara med och utveckla Airsoften här i Sverige?
Tror att det är bra med er på airsoft.nu, tycker dock att ni ska koncentrera er på att göra recensioner på svenska istället för att försöka med engelska. Finns ju hur många engelsk talande airsoft siter som arniesairsoft och airsoftnews. Tror inte ni kan konkurrera med dom så hitta er egen nisch. Massa nyheter på den svenska marknaden, olika spel osv. Ha försäljarnas hörna där de kan komma ut med sina erbjudanden osv. Hade i tankarna att göra en megastor recension av alla sorters bb som finns på marknaden, det är ju en enda stor djungel där ute. Alla sorters märken och priser, bara här i Stockholm så kan priset på Guarder kulor skilja sig med 30kr. Sedan hur bra är igentligen bio kulor och hur lång tid tar det för dom att försvinna? Skulle vara kul att göra experiment som man sedan kan lägga ut som youtube klipp. Alltså mera reviews fast på svenska på allt möjligt kul som finns inom airsoft.

10:e december: Fredrik Eriksen, Malmö

2st Pellets Blaster 0,2g Blaster 3000 pcs
Läs mer om produkten

Vad gör du när kulorna tar slut i en kritisk situation?
Jag blir antagligen skjuten, om jag inte har en lagkamrat nära som lånar mig ett mag.

11:e december: Henrik Boodé, Linköping

Kamouflagenät
Läs mer om produkten

När kan man behöva kamouflera sig?
När man ligger i bakhåll på taket för att kapa tomtens släde.

12:e december: Erik Hedenborg, Dalby

Tokyo Marui Detonics .45 Combat Master (Enviro Hard Chrome)
Läs mer om produkten

Hur är ett bra evenemangslistningssystem? (Dvs lista med evenemang och eventuellt kunna anmäla sig till airsoftspel)
Det här tycker jag ett bra evenemangslistningssytem ska ha: Sökfunktion. Där man kan söka på regioner, lag m.m. Prenumerationsfunktion. Så att man inte missar evenemang. Lätt för arrangör att anmäla och avanmäla evenemang. Fast formulär för arrangörer att fylla i. Så glöms ingen info och det blir också mer lättsökt. Tydlighet vad det gäller kontaktpersoner för varje evenemang. Möjlighet till anmälan och eventuella biljettköp genom systemet. Gratis men med möjlighet för arrangörer att köpa bannerreklam i anslutning till det hela. Möjlighet att som arrangör lägga in några bilder för att beskriva evenemanget.

13:e december: Simon Williamsson, Norrtälje

Lucian trippar fram på tå…
Snabbladdare den som vinner får två…

Vad föredrar du för mat när du är ute på fältet en hel dag?
Frystorkad mat, gärna försvarsmaktens dygnsrationer, då det går snabbt och är enkelt att laga till dem! Koka lite vatten, eller ännu hellre ha vatten i en termos, hälla i en påse och vänta lite – vips har man varm mat att äta. Smakar inte alltid underbart, men det är ju en vanesak 🙂 Konserver kan förekomma om det är en fast förläggning vi bor i.

14:e december: Kristian Bergendahl, Långserud

Tacticalstore Zip Hood
Läs mer om produkten

Vad står du i frågan angående fri- eller kontrollerad fps på spel och varför?
Jag är för en kontrollerad fps på spel. Med det sagt har jag inga speciella fps gränser som jag är för eller emot. Om det är 300 fps eller 500 fps är mindre viktigt. Om det är STORA spel där man vet att det kommer en stor variation av spelare, nybörjare och ”veteraner”, folk från många olika länder, många olika delar av Sverige osv kan det möjligvis vara en bra idé att sätta fps gränserna lite lägre för det är svårt att kontrollera och tillrättavisa så många människor om ett visst beteénde skulle vara olämpligt, exempelvis libanonrensningar, upprätthålla säkerhetsavstånd osv. TYVÄRR! Är det ju inte alla som spelar med sunt förnuft och även om det bara är 1 eller 2 som gör fel så kan det räcka för att skador ska uppstå eller att folk ryker ihop. Vill man spela med högre gränser så är det bara att anpassa reglerna ang skydd och osv därefter men det kanske är lämpligast i lite mindre spel och slutna sällskap. Men även om det är 200 fps eller 500 fps som man sätter gränsen till så är jag FÖR kontrollerad fps då det får alla att stå på någon gemensam mark. Oavsett om man har spelat lite eller mycket, kan lägga 2000 kr eller 20000 kr på en bössa så spelar man under samma villkor och det är mindre risk att någon blir ”överlägsen” i en ”strid” för att han/hon hade råd att trimma bössan med. Tre huvudorsakerna till kontrollerade fps gränser är: * Lika villkor * Skador * Risk för ilskna spelare 🙂

15:e december: Otto Leijon, Linköping

eX2 Xenon Light
Läs mer om produkten

Vad är ditt favoritscenario/speltyp och varför?
Ett riktigt renodlat milsim är när jag trivs som bäst. Från ett vanligt söndagsspel går man oftast besviken hem om man inte fått några offer eller lyckats undvika kontakt. På ett milsim är det ofta helt tvärtom! Har jag lyckats rapportera in ett par viktiga observationer under en hel dag är jag ändå helt tillfredställd! Och om det väl smäller, så sätter adrenalinet fart ordentligt! Här spelar varje utfall ordentlig roll för hela spelet, och går det då bra, då är man nöjdare än någonsin!

16:e december: Anton Axelsson, Frändefors

2st Pellets Blaster 0,2g Blaster 3000 pcs
Läs mer om produkten

Hur kan kan man göra för att fler ska få upp ögonen för airsoft?
Jag har ett airsoftintresse som nyligen vaknat efter flera år i slummer. Jag går på en högskola i nära min hemort och jag känner i stort sett bara min flickvän där. Jag vill gärna hitta kamrater att spela med och jag hade tänkt sätta upp annonsblad som jag själv designat på flertalet anslagstavlor. Där skriver jag vad det handlar om, skillnader mellan fjäderdrivna och eldrivna airsoftvapen, skillnader mellan airsoft och paintball och kontaktuppgifter för att få tag i mig. På det sättet hoppas jag att jag får ihop kanske 8 personer till att börja med som kan spela. Eftersom det är lättare att ansluta folk till en grupp där det redan finns människor är det viktigt att få igång en bra start med flertalet medlemmar och sedan locka dit deras vänner och intyga att airsoft är inte ett dugg larvigt, vilket flera av mina gamla vänner tyckte. Mvh Anton

17:e december: Patrik Garn, Högsäter

En t-shirt M90 och en svart M90 keps med tryck Garderoben
Läs mer om produkten

Hur ska man klä sig när man airsoftar under rådande säsong?
-Först fukttransporterande underkläder och underställ för att få bort svetten närmast kroppen, gärna merinoull. innerstrumpor och innervantar med samma egenskaper. -Utanpå detta sin uniform, vindtäta handskar, långstrumpor (varma sådana så att man inte kyler ner tårna för mycket) och utanpå dessa – bra vattenavstötande kängor. -Och som kronan på verket; mössa och snökammo, gärna med galoscher så att man kan vara säker på att inte få in snö i sina kängor. -Utöka med fler lager under uniformen vid lägre temperaturer och beroende på statiska eller aktiva uppgifter!

18:e december: Glenn Zachrisson, Luleå

Belgisk gasmask
Läs mer om produkten

Vilken stridsmiljö (tex skog eller urban etc) föredrar du och varför?
Jag föredrar den svenska tätskogen. I skogen så är det lätt att kamouflera sig och hålla sig gömd. Det är även lättare att sätta upp bakhåll. Det finns dock nackdelar, om man kommit överens om ett minimum avstånd för hur nära man får stå varandra innan man skjuter så kan det bli lite jobbigt då man ofta dyker upp mitt framför varandra.

19:e december: Victoria Svensson Utas, Malmö

eX2 Xenon Light
Läs mer om produkten

Hur kan man göra fler tjejer intresserade av Airsoft?
Tror att det viktigaste är att få oss (tjejerna) att förstå att spelet innebär så mycket mer än att bara springa och leka pang-pang i skogen. Den handlar om lagspel och strategiskt tänkande. Något som jag faktiskt tror att vi uppskattar. Det gäller som sagt bara att få oss att förstå vad spelet faktiskt går ut på! Förutom att vinna. =D

20:e december: A* L*, Hallstahammar

Condor – [TC] Tactical Cap
Läs mer om produkten

Vad föredrar du för kamouflage och varför?
Jag föredrar det kamouflage som lämpar sig bäst för situationen. Därav har jag ett flertal olika uniformer, men spelar oftast på det som passar området bäst, såvida det inte handlar om MILSIM. Det bästa kamouflaget är alltid det lokala, varför jag gör mina ghillie-suits delvis på plats i många situationer. Den lokala faunan och det som erbjuds lokalt är även det som bör användas som kamouflage, då det såklart smälter in bäst.

21:e december: Dennis Fredriksson, Västerås

FOGTECH – Economical 30 ml Fogtech Instant Anti-Fog Bottle
Läs mer om produkten

Vilket är ditt drömfordon att ha på tex storspel och varför?
En M1151 Humvee från amerikanska försvaret i OD med svaga mönster av TAN. De är robusta, klarar vilken terräng som helst, går nästan aldrig sönder och dom ser så j*kla häftiga ut, passar perfekt till PMC.

22:e december: Marcus Thorén, Linköping

2st Pellets Blaster 0,2g Blaster 3000 pcs
Läs mer om produkten

Vilket vapen föredrar du och varför?
G&G GR16 R4 därför att jag gillar liknande vapen, den har ett stort batterifack, mycket fästpunkter till tex lampa, sikte, forgrip och att den har en hyfsad räckvidd.

23:e december: Stefan Axelsson, Växjö

BlackHawk S.F. Load Bearing Vest (svart)
Läs mer om produkten

Hur går valet av återförsäljare till när du ska köpa nya grejer?
För min del är oftast frågan vem som har de saker jag behöver i sitt sortiment. Jag lägger hellre en order på allt jag vill ha än tre olika, även om det kanske kostar en slant extra (något som kan jämnas ut av att slippa massa extra frakt). Men även enkelhet i att använda en försäljares hemsida spelar in. Är det svårt att hitta, inga bra foton på produkterna, dåliga beskrivningar m.m. kan det ofta betyda en förlorad affär då det inte är värt tiden att googla på allt man tror man vill ha. Kort och gott kan man väl säga att jag som kund vill kunna vara lat och få så mycket serverat som möjligt, från foton till att bara behöva hämta ett paket på posten.

24:e december: Karl Lundgren, Uppsala

Socom Gear Gold 1911 Government 24k Gold plated
Special Edition gjord i 500 exemplar.
Läs mer om produkten

Vad krävs för att du ska återkomma till Airsoft.nu även efter att julkalendern är slut?
Inte mycket. Det här gjorde ni riktigt bra! Julkalendern har gjort att airsoft.nu belönats med en plats som snabbgenväg i webbläsaren, mitt emellan Facebook och AirsoftSverige, vilket betyder att sidan kommer få sig en titt minst en gång om dagen när jag är hemma. Jag har haft tre stycken julkalendrar på G nu. En Bingolott med chans på miljoner och bilar (ingen vinst dock – surprise!) som jag kände mig tvungen att köpa av en liten gnutt som ringde på i höstas på jakt efter pengar till fotbollslaget. Den andra var den årliga obligatoriska chokladkalendern (mmm godis!) som tyvärr är slut nu. Den tredje och mest spännande har varit er kalender. Jag ljuger inte när jag påstår att jag suttit uppe till efter midnatt varje kväll för att se vad som döljer sig bakom nästa lucka och det har varit riktigt spännande måste jag säga. Det är superkul att ni fått med återförsäljarna i julglädjen också. Det sprider glädje och gemenskap i den svenska airsoftcommunityn, något som vi absolut inte kan få för mycket av. Då får jag tacka så hemskt mycket för en mycket spännande december månad – hoppas ni gör det nästa år igen! – samt önska eder en God Jul med många hårda klappar.

Nu har alla vinnare i julkalendern presenterats och vi gratulerar alla som fått julklappar!