Tacticalstore bygger ut butiken

Nästa vecka påbörjas utbyggnaden av Tacticalstores fysiska butik och som kommer binda samman deras två befintliga byggnader.

Tillbyggnaden ger cirka 104 m² i större butiksyta så att de kan utöka sitt airsoftsortiment (och deras andra verksamheter).

Samtliga bilder i denna nyhet visar hur det ungefär kommer se ut.

En skissbild som visar var tillbyggnaden kommer vara (baserad på ritningar, men ej helt skalenligt) som binder ihop de befintliga byggnaderna.

Golvet i tillbyggnaden kommer ha samma nivå som nuvarande byggnad där butiken finns (tegelbyggnaden), men däremot kommer det bli en ramp till röda byggnaden där bland annat kundtjänst och packningsavdelningen finns.

Färgmässigt kommer byggnaden följa den äldre skolbyggnadens yttre tema och ha svart plåttak, röd fasad och vita detaljer kring exempelvis fönster och entrédörren.

På entrésidan kommer taköverhänget vara längre än på baksidan. Det kommer också vara både trapp och ramp till entrédörren.

Det var i våras på mässan IWA 2018 som företrädare från Tacticalstore avslöjade att de skulle bygga ut den fysiska butiken och då var målsättningen att den skulle stå klar till sommaren.

Men det har dragit ut på tiden med bygglovet på grund av att sakägaren Skellefteå Museum har haft synpunkter.

Byggnaderna där Tacticalstores verksamhet finns var ursprungligen en skola (Åbyns skola) och anses därför vara kulturhistoriskt värdefull bebyggelse (till det yttre).

Men till slut kom alla parter fram till en lösning att nya tillbyggnaden ska uppföras på ett sånt sätt att ytterväggarna på befintliga byggnaderna ska ta så lite skada som möjligt.