Besök hos Tacticalstore / AirStrike

Fredagen den 25:e juli (2015) var Daniel på besök i butiken Tacticalstore (och AirStrike).

Den fysiska butiken finns i Åbyn, Byske mellan Skellefteå och Piteå och motorvägen E4 är cirka 400 meter från butiken fågelvägen.

Vid avfarten vid ”Åby älv” längs med motorvägen E4 ska man svänga av och när vägen från avfarten möter en landsväg finns det ett antal Tacticalstore-skyltar som guidar besökaren rätt. När jag gick in i butiken träffade jag Peter (som visste jag skulle komma på besök) och som visade mig runt i butiken och träffade även en del andra personer ur personalstyrkan, bland annat Harry som är deras mekaniker av airsoftvapen.

Byggnaden som butiken håller till i är en stor orange tegelbyggnad som en gång i tiden var en byskola. Butiksverksamheten startade år 2008 då grundarna ville utöka utbudet av paintballprodukter på den svenska marknaden men med åren så har fokus ändrats och paintball utgör idag bara en mindre del av företagets sortiment då huvudfokus rört sig mer mot framförallt taktisk utrustning och airsoft. Peter säger: ”- Inom airsoft har vi fått ny användning av vår historia med paintball och satsat en hel del på HPA, som Polarstar, Wolverine och Tippmann. Just Tippmann har varit extra spännande för oss, då det är ett starkt företag inom paintballen som har släppt den (enligt oss) roligaste airsoftbössan hittills. ”

tacticalstore_airsoftnu_reportage_korridor

Efter att ha passerat entrédörren möts man av en lång korridor full med kläder och taktisk utrustning längs med väggarna.

tacticalstore_airsoftnu_reportage_terrang

När man kommit in en bit i korridoren ser man en dörröppning (själva dörren är dock borttagen) till höger och därinne finns också fullt med kläder och taktisk utrustning. Från början var det rummet lager men när Tacticalstore blev Terräng Authorized dealer (till följd av att Terräng stängde ner några av sina egna butiker) var de tvungna att utöka butiksytan för att få plats med allt. Peter berättar bland annat om att sortimentet från Terräng ger en stark grund men att de även tagit in en del märken som de är ensamma om eller nästan ensamma om att sälja i Sverige (exempelvis Vertx, HSGI och Fighter/CK9).

tacticalstore_airsoftnu_reportage_airsoftrum

Där korridoren slutar finns ett annat rum men med bland annat airsoftvapen och relaterat och där även kassadisken finns.

Mittemot butikslokalen finns en röd byggnad som tidigare var en stor inomhusbana men den har istället blivit bland annat lager och fotostudio.

På grund av Tacticalstores stora utbud hamnade airsoftsortimentet i skymundan i webshopen och därför startade de webshopen AirStrike förra hösten som är en webshop med fokus på just airsoft. Tacticalstore (och AirStrike) har ett relativt stort sortiment med airsoftvapen och relaterade produkter men på grund av butiksytan får inte allt plats att visas ute i butiken (framförallt airsoftvapen). Peter uppskattar att butiksytan är ca 400 m² och berättar att de inom kort kommer starta en outletbutik och att totala butiksytan då kommer öka till 500 m².

Utöver Tacticalstore (och AirStrike) så har de även webshopen Knifestore.se (som har Sveriges största sortiment på knivar enligt Peter) och Flashpoint events som anordnar olika aktiviteter för bland annat privatpersoner och företag. I närheten av butiken finns även deras utomhusbanor (men de hann jag inte kolla in).

Mitt besök varade i ungefär en timme men hade förmodligen kunnat pågått längre om jag inte hade varit tvungen att åka vidare till Luleå för att komma dit en viss tid. Dessutom så hade jag tur att besöka butiken just när det det var få kunder på besök så Peter kunde visa mig runt i byggnaderna relativt ostört.

Fler bilder finns på vår facebooksida.