ACP Airsoft – ny airsoftbutik i Sverige

ACP Airsoft heter en ny airsoftbutik i Sverige som främst inriktar sig på uppgraderingsdelar och custombyggda airsoftvapen.

Webshopens text är på engelska och priser (standardvalutan) är angivna i € och anledningen till detta är att de lättare vill nå hela den europeiska marknaden. Det går dock att ändra valutan till SEK men det räknas om mot standardvalutan.

Verksamheten finns i tätorten Harplinge i Halmstads kommun, Hallands län.

Länk till butiken: https://acpairsoftshop.com/

Butiken kommer inom kort läggas till i butikslistan och indexeras i produktsöken (Airsoft.nu Produktsök och Airsoftdb.com).

Frysen Airsoft i Jönköping anlägger 11500 kvm stor utomhusarena

Grundfoto: Lantmäteriet.

Här är marken (blå markering i bilden ovan) där butiken Frysen Airsoft i Jönköping just nu håller på att uppföra en 11500 m2 stor utomhusarena.

Vid tekniska nämndens sammanträde 2021-04-21 togs det beslut om att företaget Frysen Airsoft AB får köpa 11500 m2 mer mark intill befintlig anläggning vars markyta är 4600 m2.

Företaget har sedan flera år tillbaka haft en dialog med kommunen om att utöka sin markyta. De har även vision om att den fysiska butiken ska bli dubbelt så stor som den är nu (JP).

I mars 2019 (2019-03-12) beslutade tekniska nämnden att bifalla (godkänna) ett förslag till avsiktsförklaring som handlade om att Frysen Airsoft får förtur till att köpa 7500 m2 mark intill sin befintliga mark (från 2016). Men kommunen måste först hitta en lösning för torvupplaget som finns på den marken innan överlåtelse kan ske.

I januari 2021 (2021-01-20) läggs en ny och uppdaterad avsiktsförklaring fram. Torvupplaget har blivit borttransporterat och Frysen Airsoft har ett önskemål om att få köpa ytterligare 4000 m2, så totalt 11500 m2.
Tekniska nämnden biföll detta.

Sedan 2021-04-21, biföll tekniska nämnden att Frysen Airsoft får köpa marken.

Lantmäteriförrättningen är ännu inte klar men förväntas bli färdig inom kort och därefter kommer de nya fastighetsgränserna synas i fastighetskartan. Köpeavtalet medger däremot tillträde till marken innan lantmäteriförrättningen är avslutad.

Därför har containrarna har redan flyttats till det nya området. Det är också redan nu möjligt att delta i spel där, för den som är intresserad och hinner med att köpa biljett.

Hela anläggningen finns inom detaljplanerat område (se detaljplan hedenstorp 1:3,del av,industriområde sv tpl.hedenstorp för den som är intresserad). Ena kortsidan har stängsel mot området där Jönköpings flygplats finns.

Klicka här för att expandera nyheten

B&T APC556 från DE Airsoft

Tillverkaren Double Eagle Airsoft i Kina har publicerat information om att de har lanserat B&T APC556 (AEG). Det är B&T-licensierat genom danska ActionSportGames (ASG).

We finally did it. B&T APC556 licensed airsoft AEG rifle with revolutionary electronic firing mode system! Forget tricky programming cards, just shoot up and choose the right firing mode with the trigger!

(Källa)

När produkten kommer till den europeiska marknaden och vilka utföranden APC556 kommer finnas i (exempelvis annat axelstöd) återstår att se.

Nedan en video från mässan MOA 2019 i Taiwan där tillverkaren visade upp lanseringar för 2020 och ger en introduktion till deras Falcon Fire Control System (FFCS) för AEG. Ovanstående airsoftvapen förekommer inte i videon men använder sannolikt detta system.

Krinkovs Armory har lanserat biologiskt nedbrytbara airsoftkulor

Butiken Krinkovs Armory i Åmål (Värmland) har utökat sitt sortiment med egna airsoftkulor.

Nu erbjuder de biologiskt nedbrytbara kulor i vikterna 0,25g, 0,28g och 0,32g. Nytt är även spårljuskulor i vikten 0,25g och ej biologiskt nedbrytbara i vikten 0,36g.

Länk till alla airsoftkulorna: https://www.airsoftdb.com/search/?q=%22krinkov%22+bb

Läs mer

MP5 A5 NGRS och GLOCK 19 GEN.4 GBB från Tokyo Marui

I fredags pågick Marfes ONLINE pt.4 hos den japanska tillverkaren Tokyo Marui där de visade upp kommande airsoftvapen.

De som visades upp vid detta tillfälle var Glock 19 Gen.4 (GBB) och MP5 A5 (Next Generation Automatic Electric Gun) och båda förväntas bli tillgängliga i sommar.

Läs mer

Vinnarna i 11th Airsoft Players’ Choice Awards hos Popular Airsoft

I lördags presenterades vinnarna i omröstningstävlingen 11th Airsoft Players’ Choice Awards hos Popular Airsoft.

På grund av coronapandemin var hela prisutdelningen virtuell genom en livesändning på Youtube med inspelade klipp. Även de nominerade presenterades då.

Att vinna ett pris i denna tävling innebär också att de kan proklamera att många tycker de har bäst produkt eller tjänst mm genom att visa upp ett emblem i marknadsföring. Hur många tusen som deltar i omröstningen är inte publikt och det samma gäller hur många som har röstat för ett visst alternativ.

Ibland händer det att vissa kategorier (relaterade airsoftvapen) får fler än en vinnare. Detta år vann både ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 och TOKYO MARUI MK18 MOD 1 NGRS i kategorin ”Bästa airsoftvapen”. Ett annat exempel är 9th Airsoft Players’ Choice Awards då hela tre airsoftvapen vann i denna kategori (ASG Evo Scorpion Evo 3 A1, G&G ARP9 AEG och Tokyo Marui HK416 Delta Custom NGRS). Det är en intressant företeelse, likaså att det oftast är omröstningens sponsorer som vinner.

Vinnarlista

 • Best Airsoft Retailer for North America
  Evike.com
 • Best Airsoft Retailer For Central & South America
  REAL ACTION
 • Best Airsoft Retailer for Europe
  GUNFIRE
 • Best Airsoft Retailer for Asia
  REDWOLF AIRSOFT
 • Best Airsoft Pistol (Regardeless of Power Source)
  TOKYO MARUI GLOCK 17 GEN 4
 • Best Gear Retailer for North America
  MILITARY 1ST
 • Best Gear Retailer for Europe
  GUNFIRE
 • Best Gear Retailer for Asia
  FIRST
 • Best Airsoft Gas Blowback Rifle
  TOKYO MARUI MK18 MOD.1 GBB
 • Best Airsoft Magazine (Print or Digital)
  ARMS MAGAZINE
 • Best English Language Airsoft News Website
  ARNIES AIRSOFT
 • Best Non-English Language Airsoft News Website
  RED ARMY AIRSOFT
 • Best Airsoft Blog (Regardless of Language)
  AIRSOFT & MILSIM NEWS BLOG
 • Best Airsoft Podcast or Video Channel
  MACH SAKAI
 • Best Airsoft Video Posted Online in 2020
  12 BEST AIRSOFT SNIPER RIFLES: 2020 ULTIMATE GUIDE BY RWTV
 • Best Airsoft Shotgun (Regardless of Power Source)
  TOKYO MARUI M870 TACTICAL
 • Best Airsoft Event (Over 500 Players)
  BORDER WAR 12 THE STORM LORD
  Best Airsoft Community or Forum
  AIRSOFT EUROPE
 • Best Airsoft Sniper Rifle
  SILVERBACK AIRSOFT
 • Best Airsoft Upgrade/Parts Maker
  LAYLAX
 • Best Airsoft KABOOM (Grenade/Mine/Mortar/Rocket/Pyro) Maker
  TACTICAL GAME INNOVATION (TAGINN)
 • Best HPA Airsoft Engine
  WOLVERINE AIRSOFT INFERNO GEN 2
 • Best AEG
  ASG CZ SCORPION EVO 3 A1
 • Best AEG
  TOKYO MARUI MK18 MOD 1 NGRS
 • Special Airsoft Player Award (Female)
  SKINNY BITCH AIRSOFT
 • Special Airsoft Player Award (Male)
  MANIEK44
 • Best Airsoft Manufacturer
  Tokyo Marui

FLAK-5 och FLAK-10 – hagelgevär från Airsoft Innovations

Tillverkaren Airsoft Innovations i Kanada har presenterat de kommande gasdrivna hagelgevären FLAK-5 och FLAK-10.

Siffran efter namnet FLAK- anger hur många airsoftkulor som skjuts per gång avtryckaren trycks in. FLAK-5 skjuter 5 stycken per gång och FLAK-10 skjuter 10 stycken. Till utseendet har hagelgevär-serien bullpup-design det vill säga magasinet är bakom avtryckaren.

Just nu går det att förhandsboka dessa i tillverkarens egen webshop för 599,95 USD (~5200 kr) och det återstår att se priserna vad priserna blir hos butiker på den europeiska marknaden när de väl letar sig hit. I webshopen går det att välja mellan svart anodiserad vapenkropp (standardfärgen) eller lägga till 50 USD och få airsoftvapnet i någon valbar Cerakote-färg. Produkterna förväntas finnas tillgängliga i juni.

Framöver kommer de också lansera en spårljusenhet (som syns på videon).

Läs mer i texten nedan. Texterna är identiska och det enda som skiljer är att FLAK-5 skjuter 5 stycken airsoftkulor och FLAK-10 skjuter 10 stycken.

The FLAK-10 is absolutely superior firepower. Our brand new super shotgun is designed from the ground up to give you the most impressive airsoft shooting experience available. No mechbox. No battery. No remote tank. No Bullshit. Just astonishing firepower. (Cerakote Color Options +$50) All pre-orders are scheduled to ship June 2021

• 10 bbs per blast (Flak-10) semi-auto firing, adjustable hop up
• On-board gas capacity for 1000+ bbs (Greengas or Propane) with NO cooldown!
• Fully adjustable FPS with on-board regulator. From low fps for close engagement, to high FPS for longer distance engagement
• M4 AEG midcap mag compatibility with ultrafast ”Rip-Out” mag retainer
• Bullpup configuration
• CNC Machined and hand built in Canada

Guns shipped to the USA will be fitted with an orange tip as per legal requirement.

Note: tracer is not included with the gun. However, an accessory tracer will be available later.

Specifications:
Length: 22″ / 55.88cm
Weight: 6.5lb / 3kg
Magazine Capacity: 190rd Mid-Capacity. Works with other compatible M4 / M16 Series Airsoft AEG Magazines
Fire Modes: Semi-Auto, Safety
FPS: Adjustable
Hopup: Yes, Adjustable
Package Includes: Gun, Magazine, Manual

FLAK-5: https://www.airsoftdb.com/search/?q=%22flak-5%22&r=all
FLAK-10: https://www.airsoftdb.com/search/?q=%22flak-10%22&r=all

Bockaby i fara för ny järnvägssträckning

Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att utreda en ny järnvägssträckning för delar mellan Borås och Varberg för att öka trafikkapaciteten och tågens hastighet, därmed minska pendlingstiden mellan orterna.

Utredningen så här långt har resulterat i flera olika förslag, där alla sträckningar går vid sidan om tätorten Rydboholm istället för igenom som nu och därmed försvinner också alla plankorsningar. Dubbelspår som löper rakt igenom området där ruinstaden Bockaby finns anses vara det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet och därmed det alternativet de mest troligt kommer gå vidare med, enligt dokument Airsoft.nu har tagit del av.

Undertecknad har varit i kontakt med Trafikverket och Borås Stad (som äger marken där ruinstaden finns) för att få veta mer och även förklarat hur viktig spelplatsen är för airsofthobbyn. Kommunen hänvisar till Trafikverket eftersom de är ansvariga för utredningen och därefter för genomförandet. Hos Trafikverket har vi pratat med utredaren Lirpa Atsröf som tackar för synpunkterna, men säger också att fler än en person måste göra dem uppmärksammade på detta för att eventuellt göra andra överväganden.

Framtiden får helt enkelt utvisa vad som händer. 😉

April! April!

Dagens nyhet om att Trafikverket avser dra järnvägsspår över området där ruinstaden Bockaby finns är ett aprilskämt!

Har någon kontaktat Trafikverket och sökt utredaren Lirpa Atsröf?
Lirpa Atsröf är nämligen Första April baklänges.

Däremot var en av utredningskorridorerna för ny järnväg mellan Borås och Göteborg i närheten och gick under namnet Rydboholm. Men detta alternativ valdes bort.

Bockaby får därför finnas kvar tills Borås kommun meddelar något annat.

Inbrott hos butiken JMas Airsoft

I mitten av förra veckan skedde ett inbrott hos butiken JMas Airsoft i Orsa (Dalarna).

Enligt butiksägaren Jimmy Masser skedde inbrottet någon gång på onsdagsnatten och nyligen var polisen där och gjorde en brottsplatsundersökning och bilden ovan är från det tillfället.

Butiken håller på att inventera och ta fram en lista över vad som har stulits. Innan inventeringen är klar kan flera produkter ha felaktig lagerstatus i webshopen.

Om någon anträffar produkter som möjligtvis skulle kunna komma från inbrottet, kontakta butiken eller Polisen.

Uppdatering av trimtabellen från VSAF (2021)

Föreningen VSAF (VästSvenska AirsoftFöreningen) i Göteborg har uppdaterat sin trimtabell (”VSAF säkerhetstabell”).

De spelarrangörer utöver VSAF som följer denna bör därmed kolla in uppdateringarna, se nedan.

På årsmötet 2021-02-10 beslutades att uppdatera föreningens säkerhetstabell. Den uppdateringen är nu genomförd! Tabellen finns att se i vårt regeldokument. Dokument som beskriver den underliggande beräkningsmodellen och designvalen finns också publicerade.
http://www.vsaf.se/index.php?p=4
Tabellen är väldigt lik den tidigare, men det är ändå nyttigt för alla att kontrollera att era vapen inte hamnat i en ny klass.

(Källa)

Läs mer: http://www.vsaf.se/index.php?p=13 (revision av reglerna antagna 2021-02-10)

Nyligen uppdaterades även 2020tabellen.