Butiken Wizeguy har infört lägsta prisgaranti (prismatch)

Butiken Wizeguy i Uppsala blev den första airsoft-återförsäljare i Sverige att erbjuda sina kunder lägsta prisgaranti, något de kallar Prismatch.

Vad butikens lägsta prisgaranti innebär är att de försöker matcha priserna på deras produkter så att du som konsument inte ska betala mer hos dem än någon konkurrent.

Prismatchningen begränsas inte av butiker i Sverige utan omfattar hela Världen, dock med begränsningar.

För att ta del av prismatchningen behöver konsumenten fylla i ett formulär på produktsidan med e-post och länk till konkurrentens produktsida. Efter att butiken tagit emot förfrågan så undersöker de hur mycket de kan sänka sitt pris och därefter skickar de ut en offert.

Har du hittat en produkt till lägre pris hos någon annan butik? Då kan du alltid ge oss chansen att matcha priset. Gå in på produkten du är intresserad av och tryck på länken ”PRISMATCH” under Köp Knappen. Så gör vi vårat bästa för att matcha priset du hittat. Vi matchar gärna alla sorters priser men tänk på att butiker utomlands kan ha andra moms/skatt regler som vi får ta hänsyn till.

Du behöver fylla i din email adress och en länk till samma produkt som säljs billigare för att vi ska kunna kontrollera detta och kontakta dig när det är klart.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att matcha alla normala priser men som ni säkert förstår kommer det finnas enstaka priser som är på kampanj, lock priser, priser på ej lagerförda varor, från utlandet osv som vi inte kommer kunna matcha. Men prova alltid så ger vi er svar så fort vi kan.

Det finns två krav för att vi ska kunna göra en prismatchning.
1, Det ska vara exakt samma produkt.
2, Produkten ska finnas i lager hos den butik där vi ska matcha priset.

Viktigt att veta är också att alla prismatchningar görs av vår personal innan köp. Så vi gör inga matchningar i efterhand.

(https://www.wizeguy.se/sv/info/prismatch.html)

Det återstår att se om detta kommer påverka de andra butikerna och om några fler följer efter och inför liknande.

Lägsta prisgaranti bland airsoftbutiker förekommer sedan tidigare i bland annat Danmark, Storbritannien, Tyskland och USA, dock inom geografiskt begränsade områden.