Om Airsoft.nu

Airsoft.nu är en svensk site om Airsoft som drivs helt ideellt av några Airsoftentusiaster.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Enklast genom info@airsoft.nu eller via kontaktformuläret.

I don’t understand Swedish?
Visit: www.airsoft.nu/in-english

Är återförsäljarlistan på Airsoft.nu komplett och uppdaterad?

Listan är någorlunda uppdaterad och komplett avseende återförsäljare (airsoftbutiker) som helt eller till stor del riktar in sig på airsoftcommunityn i form av fackhandel.

Eftersom att det är fritt för alla butiker i Sverige att sälja airsoftvapen eftersom de är licensfria (till personer som är 18 år eller äldre) finns det givetvis många fler, men som inte prioriteras och därmed inte listas.

När det gäller företag utanför Sverige i kategorierna ”I huvudsak kläder och utrustning”, ”Europa”, ”Asien” och ”Distributörer (för butiker)” visas endast ett begränsat antal som oftast kommer dit på egen begäran.

I framtiden kommer listan att göras om till ett nytt bättre koncept.

Vilken svensk airsoft-återförsäljare tycker ni på Airsoft.nu är bäst?

Airsoft.nu eftersträvar att vara en neutral aktör så vi tar inte ställning till varken vilken återförsäljare eller vilket vapen osv som är bäst eller sämst, även om vi privat väl har en del uppfattningar. Däremot så kan testgrupperna efter genomfört test ha vissa åsikter om testad produkt.

Däremot är det alltid positivt att göra sökningar på Airsoft.nu Produktsök (eller www.airsoftdb.com) för att kolla in vill vilka butiker som säljer den produkt som du letar efter. Ibland kan det skilja en hel del i pris mellan butikerna för samma produkt.

Tycker ni att man ska köpa airsoftvapen från en airsoftbutik i Sverige eller importera själv från tex annat land i Europa eller Hong Kong?

Vi tycker ingenting, men det finns ju fördelar och nackdelar med vad man än väljer. Köper du från airsoftbutik i Sverige eller inom EU följer viss garanti med men om du importerar själv från tex Hong Kong så följer i regel ingen garanti med och i de flesta fall (utanför EU) tillkommer Moms och tullavgift.

Soft Air gun eller Airsoftvapen?

Vi föredrar att kalla det för Airsoftvapen. Soft Air guns är enligt oss benämning på billiga och dåliga airsoftvapen med väldigt låg utgångshastighet (oftast fjäderdrivna) och som lätt går sönder och därmed ej att rekommendera för den som vill vara aktiv i Airsofthobbyn. Sen finns det dom som inte gillar att ordet vapen förekommer och istället kallar det för markör etc.

Tycker ni att man ska köpa Airsoftvapen i fackhandel eller i en butik/webshop som säljer allt möjligt?

Man kan nog förvänta sig bättre kunnande av personalen i en butik som har nischat in sig på Airsoft.

Vad har ni för långsiktigt mål med Airsoft.nu?

Vi har inget långsiktigt mål med siten, mer än att den ska användas till något som hela Sveriges airsoftare kan ha nytta av. Vi gör det vi tycker är roligt och julen 2010 anordnade vi Sveriges eller Världens första airsoftjulkalender.

Jag vill diskutera om Airsoft

Airsoft.nu har inget diskussionsforum. Det finns en uppsjö av airsoftforum för olika regioner och lag mm men det största forumet fn är AirsoftSverige.com.

Reportage

Det är intressant att läsa om olika grejer relaterat vår hobby och därför gör vi ibland olika reportage i form av intervjuer. Vem som helst får gärna göra intervjuer och reportage som publiceras där, Kontakta oss för vidare diskussion.

Historian bakom Airsoft.nu

Domänen Airsoft.nu registrerades första gången 2001 och blev med åren en stor(?) och välbesökt airsoftportal med bland annat artiklar, recensioner, nyheter och sprängskisser. Men sedan år 2007 lät de av någon anledning domänen förfalla och åter bli tillgänglig för vem som helst att registrera och det var då som vi lyckades få den. Under år 2008 kom vi på idéen om att börja länka till Sveriges airsoft-återförsäljare för att tillsvidare göra något vettigt med domännamnet och just nu växer Airsoft.nu för varje år. Det är lite snabbhistoria.

Nyheter om airsoft

(Länk: www.airsoft.nu/nyheter)
Vi har börjat skriva redaktionella nyheter från airsoftvärlden, men mest fokus på vad som händer här i Sverige. Tipsa gärna redaktionen på news@airsoft.nu eller genom kontaktformuläret om produktnyheter du har lagt märke till men vi inte skrivit någonting om ännu.

Nyheter från butiker

(Länk: www.airsoft.nu/butiker)
Sedan vi började med redaktionella nyheter publiceras numera nyheter från airsoftbutikerna på sidan www.airsoft.nu/butiker.

Riktlinjer för återförsäljare/airsoftbutiker vid inskickning av nyheter;

– Lämplig titel där verksamhetsnamnet ingår
– Inte allt för långt innehåll (text och bilder).
– Vem nyheten kommer från

– eventuellt meddelande till oss som tex önskemål om publiceringsdatum

Detta skickas som e-post till news@airsoft.nu och kommer därefter hanteras av oss. Det är ingen rättighet att få med sin nyhet i nyhetsflödet och vi avgör alltid vad som ska publiceras.

Erbjudanden för Airsoft.nu’s besökare

(Länk: www.airsoft.nu/erbjudanden)
Airsoft.nu arbetar aktivt för att bidraga till den svenska airsoftcommunityn och ibland lyckas vi få till bra erbjudanden med airsoftbutiker/återförsäljare till förmån för er besökare.

Recensioner

(Länk: www.airsoft.nu/recensioner)
Airsoft.nu har två testgrupper som finns i Västerås respektive Göteborg (tidigare Halmstad).

Airsoft.nu är på svenska men era recensioner på Youtube är på engelska, varför?

Vi resonerar som så att websiten Airsoft.nu har Sveriges airsoftare som primär målgrupp. Däremot Airsoft.nu’s recensioner på Youtube har en målgrupp som är hela Världen och vi här i Sverige förstår engelska överlag ganska bra.

Information om Cookies

Airsoft.nu använder cookies för besöksstatistik.