Evenemang ställs in och butiker stänger

Allt fler evenemang runt om i Europa ställs in som en följd av utbredningen av coronaviruset (COVID-19). Även flera butiker stänger eller begränsar sina öppettider.

Från och med igår den 12:e mars är det i Sverige förbjudet med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer. Detta gäller tillsvidare.

Flera andra länder i Europa har satt sina gränser betydligt lägre vilket lett till att flera airsoftevenemang runt om i Europa ställts in, flyttats fram eller kraftigt begränsats. Exempelvis Danmark och flera andra EU-länder har begränsningen 100 personer och bland annat Tjeckien 30 personer.

Idag offentliggjorde spelarrangören Berget Events att de skjuter fram Berget 18 till sommaren 2021.

Dear Berget participants, friends & crew members.

We have made the difficult decision to postpone Berget 18 in consideration of the ongoing outbreak of the COVID-19 virus. We have never canceled/postponed an event before, and this decision has not come easy. But in this case there are exceptional circumstances that we feel are out of our control.

The Swedish Government has according to the Ordinance Act (Chapter 2, Section 15) decided to prohibit public gatherings and public events to counteract any further spread of the epidemic. The ban is announced in a regulation.

The regulation means that, from Thursday the 12th of March 2020 and until further notice, throughout the whole of Sweden, any organization of public gatherings and public events with more than 500 participants will be prohibited.
The government will continuously review the need for the regulation and it will be lifted when the ban is no longer needed. Here is a copy:

https://svenskforfattningssamling.se/…/2020…/SFS2020-114.pdf

It is currently not possible to know if the ban will still be in effect in June, but we believe the risk is high. Under these conditions we are not sure that we can deliver a high quality event should the ban be lifted close to the event.
It is also an uncertainty for our participants, partners and subcontractors not to know when to book or cancel the trip to the event. We have therefore chosen at this early stage to postpone the event until summer 2021.

More details will follow soon.

// Berget Crew

(Källa)

Sedan nyligen har även bland annat Asgard Events storspel i Polen flyttats fram till sommaren 2021 och Borderwar i Tjeckien flyttats fram till september.

Flera butiker runt om i Europa har också stängt för besökare eller reducerat sina öppettider.

I Sverige har bland annat butikskedjan Röda Stjärnan tillfälligt stängt sin fysiska butik vid sitt centrallager i Slutarp för besökare, enligt information igår. Butiken Wizeguy håller stängt vecka 12.

Vi stänger vår fysiska butik i Slutarp tills vidare med anledning av Corona.

Vi vill till varje pris skydda vår personal och logistik i Slutarp och stänger därför vår butik i Slutarp så vi kan ha full kontroll på personal i lokalen. Vi är extremt riskaverta när det gäller vår logistik.
Vår e-handel är igång som vanligt.

Detta är en extrem försiktighetsåtgärd eftersom en stor del av vår personal arbetar i Slutarp och vår verksamhet är beroende av att vår logistik fungerar. Vår Slutarpbutik har flera långväga gäster, vilket i vanliga fall är fantastiskt, inte lika mysigt just nu.

Vår butik i Göteborg är också öppen så länge personalen på plats känner sig trygga med det.

(Källa)

Fler inställda evenemang och minskade öppettider hos fysiska airsoftbutiker är säkert inte helt osannolikt.