Sunne Airsoft nominerad till årets förening hos Sverok

Sunne Airsoft i Värmland är en av fyra nominerade föreningar i kategorin ”Årets Förening 2020” hos spelhobbyförbundet Sverok.

De tre andra nominerade föreningarna är inte relaterade airsofthobbyn och vinnaren kommer presenteras på Sverokdagen den 4:e december.

Så här står det om föreningen:

Sunne airsoft bildades för 4 år sedan av ett kompisgäng i Sunne. Föreningen växte sedan till att bli en av Värmlands största airsoftföreningar. Intresset spred sig även utanför Sunne och Värmland och de har haft gästspelare från hela Sverige och även andra länder, som Estland och England. Det stora intresset har lett till att de utökat spelbanan och tekniken för att kunna utföra olika typer av spel och scenarion. De jobbar även hårt för att få yngre spelare engagerade och aktiva inom spel, skruvkvällar, studiecirklar, föreningsliv m.m. De vill växa som förening och har därför tryckt upp reklamblad, affischer, tröjor och t-shirts, skapat en reklamfilm för banan och föreningen, och skapat samarbeten med andra föreningar.

Under 2020 har de gjort det bästa av situationen och valde under pandemins början att lägga spelen på is och fokusera på upprustning av spelbanan. Mindre grupper av eldsjälar har bla. byggt ut den nedre delen av banan och utökat banan med flera hus och hinder i ett försök att balansera banan bättre. När sommaren närmade sig och suget och trycket från spelare blev allt större skapade de regler för att kunna sätta igång verksamhet. Under årets gång har de hittills hunnit med att arrangera 18 evenemang, varav ett var ett storspel med 50 deltagare över en hel dag med ca. 10 timmars aktivt spelande. Planeringen för storspelet pågick under ett helt år och de har bla. byggt elektroniska baser för att kunna logga poäng under spelens gång och haft skytteträningsdagar för medlemmarna med genomgång av säker vapenhantering, radiokommunikation, speltaktik och kamouflering m.m. I framtiden vill de utöka till fler spelområden, få fler spelare och sprida airsoften i Värmland.

Läs mer om detta: https://sverok.se/vilka-prisas-pa-sverokdagen/