På torsdag börjar mässan IWA 2023 i Tyskland

På torsdag börjar mässan IWA OutdoorClassics 2023 i Tyskland och den håller på fram till söndag (2-5 mars).

För den som inte har hört talas om IWA OutdoorClassics sedan tidigare så är det en årlig B2B-inköpsmässa i den tyska staden Nürnberg. Förenklat kan man säga att företrädare från butiker besöker mässan för att träffa tillverkare och se produkter som kommer lanseras aktuellt år och lägga beställningar. Även media (som exempelvis Airsoft.nu) och vissa influencers har möjlighet att besöka denna mässa. Vanliga konsumenter har inte möjlighet att besöka mässan utan är i princip hänvisade till informationskanaler tillhörande ackrediterad media, tillåtna besökare och tillverkarna själva för att ta del av produkterna som visas.

Stor andel av deltagande företag från airsoftindustrin är samlad i samma hall

Airsoft-segmentet har de senaste åren vuxit kraftigt. IWA 2019 var ett rekordår i antalet utställare från airsoftindustrin och målsättningen var nog att IWA 2020 skulle ha ännu fler, men pandemin ställde in mässorna 2020 och 2021.

När IWA 2022 anordnades (första efter pandemin) var deltagandet från airsoftindustrin väldigt låg men nu har flera av de stora aktörerna hittat tillbaka. Bland annat deltar flera stora tillverkare från Hong Kong och Taiwan, men även flera stora distributörer på den europeiska marknaden.

I skrivande stund har Airsoft.nu ett 20-tal inbokade möten med företrädare från airsoftindustrin, fördelade på de fyra dagar mässan pågår, men närmare inpå och väl på plats kommer det bli betydligt fler. De flesta av våra möten kommer resultera i videor och bilder, men även några nyhetsartiklar.

De flesta utställare tillhörande airsoftindustrin har samlats i samma hall, hall 5. I den hallen erbjuder mässarrangören också skjutbanor som några utställare valt att hyra.

Men generellt så rekommenderar undertecknad att de som vill veta vad som kommer lanseras från olika tillverkare ska hålla koll i sociala medier och hemsidor tillhörande olika medier, influencers och tillverkare.

När det gäller material som produceras av oss, d.v.s. Airsoft.nu så har vi i vanlig ordning målsättningen att varje dag publicera dagens bilder (som huvudsakligen innehåller bilder från utställare vi träffat aktuell dag) och även videor (så gott vi hinner och samtidigt försöka hinna sova lite så vi är skapligt pigga till efterföljande dags möten).

Är du från Sverige och ska besöka mässan?

Berätta det då gärna för oss – genom valfri kanal!

Vi har även som målsättning att fotografera alla från Sverige som på ett eller annat sätt är relaterade till airsoftbranschen, exempelvis företrädare från svenska airsoftbutiker.