GFC Tactical HDR Shield

GFC Tactical HDR Shield (svart)Polska Gunfire har genom sitt varumärke GFC Tactical lanserat en serie med olika stridshandskar som heter Heavy Duty Ready. I serien finns bland annat Shield, Accuracy och Shooter, vi har testat handskarna Shield i svart färg men dessa finns även som olivfärgade men med svarta inslag.

Read the GFC Tactical HDR Shield review in English Read the GFC Tactical HDR Shield review in English

Innehåll

Handskarna GFC Tactical HDR (svart)

Handskarna GFC Tactical HDR black i oöppnat skick. Handskarna sitter fast i en kartongbit för att gå att hängas upp i butik och en lapp med information om materialet Schoeller Keprotec med kevlar sitter fast på den ena handsken.

Utseende och funktion

gfc_tactical_hdr_shield_black_002_tn

Handsken från ovansidan. Utöver knogskyddet (mer om det nedan) består ovansidan mest av materialet spandex.

Handsken på insidan.

Handsken på insidan. På insidan består av syntetiskt läder och där handen rör sig dvs vid tummen och övriga fingrar är det förstärkt.

Knogskyddet är av materialet Schoeller Keprotec med kevlar.

Knogskyddet är av materialet Schoeller Keprotec med kevlar. Enligt den medföljande materialbeskrivningen är detta material väldigt hållbart, värmetåligt och fukt-, smuts- och oljeavvisande.

För att knogskyddet ska ha fylla sin funktion krävs att fingrarna vänds in emot handflatan. För att knogskyddet ska ha fylla sin funktion krävs att fingrarna vänds in emot handflatan. Förstärkning nedanför handflatan.

För att knogskyddet ska ha fylla sin funktion krävs att fingrarna vänds in emot handflatan. Nedanför handflatan är handsken förstärkt.

Materialet på ovansidan är spandex och syntetiskt läder på undersidan.

Materialet på ovansidan är spandex och syntetiskt läder på undersidan. På bilden visas tummen men på de andra fingrarna är det stretchtyg mellan.

Runt handleden består materialet av neopren och fästs med hjälp av kardborreband.

Runt handleden består materialet av neopren och fästs med hjälp av kardborreband.

Fälttest

Bergsmassivet Kebnekaise i bakgrunden.

Handskarna fick följa med på vandring i de svenska fjällen. Bergsmassivet Kebnekaise i bakgrunden.

Håller i en pistol.

Håller i en pistol. Handskarnas grepp är helt ok och det man håller i handen glider inte ur.

När det gäller fukt så avvisar handskarna mindre mängder vatten under kortare tid sen absorberar materialen det (bortsett knogförstärkningen).

Heavy Duty Ready-handskarna finns i storlekarna S, M, L och XL. Enligt Gunfire så överrenstämmer storlekarna bra med Mechanix-storlekar så för att veta vilken storlek som passar ens hand bäst kan man med fördel kolla i ett storleksschema från Mechanix. De handskar som testats i det här testet är storlek Large.

Sprucken söm.

Utan att egentligen ta i speciellt hårt när handskarna drogs på händerna genom att dra i neopren-materialet på undersidan av handskarna så sprack sömmarna och på båda handskarna. Hålet kan även ses på bilden ovan.

I neoprenmaterial så borde det ha sytts dit någon form av ribstop för nu blir hålet större och större varje gång det dras i kragen vid det där området. Gunfire har fört vidare detta till sin leverantör som kommer förbättra detta.

Slutsats

Handskarna Heavy Duty Ready Black från GFC Tactical (Gunfire) ser bra ut, sitter bra på händerna nästan så man inte tänker på att man har dem på sig. Lädret på handsken vid handflatan gör att friktionen blir hög och det man har i hand (airsoftvapen, magasin etc) inte riskerar att glida ur.
Att båda handskarna gick sönder är lite oroväckande men det är bra att Gunfire har tagit detta på största allvar och framfört det till sin tillverkare av handskarna så de kommer troligen förstärkas i det partiet. Utöver detta har ingenting annat gått sönder än.

Letar du efter stridshandskar med knogförstärkning så är GFC Tactical HDR Shield ett helt ok alternativ.

I detta test så har vi inte jämfört denna modell med andra modeller ur Heavy Duty Ready-serien eller med andra fabrikat ute på marknaden, så det vi tycker utgår helt från denna produkt.

I Gunfires egen webshop kostar handskarna € 16,83 (ca 150kr) exkl frakt.

http://gunfire.pl/product-eng-1152198081-Rekawice-taktyczne-HDR-Shield-Black.html

Det finns några enstaka butiker i Sverige som säljer dessa också.

Denna recension är utförd och skriven av Daniel.
GFC Tactical (varumärke från Gunfire) har försett Airsoft.nu med produkten.