Ny inomhusbana i Falkenberg

Antalet inomhusbanor i Sverige blir allt fler. Exempelvis startade Silo Arena (1700 m² i Mjölby) i höstas, återförsäljaren TacticalStores nya inomhusbana sedan i julas finns i en gammal skola (i Byske, Skellefteå) och återförsäljaren Vapenbutiken (1100 m² i Stockholm) är snart klar med byggandet av sin. Men även den ideella Sverok-föreningen Airsoft Varberg håller på att bygga en egen inomhusbana och den finns  i Falkenberg.

Receptionen, även kallad Concept store. Concept store.

I byggnaden som är 1000 m² rymmer både inomhusbanan och en butiksdel. På kassadiskens framsida står det Concept Store. Enligt Tommy Nilsson, ordförande i föreningen innebär Concept Store ett helhetskoncept. Detta innebär bland annat att det kommer finnas airsoftvapen och utrustning till försäljning (från någon airsoftbutik som föreningen sluter avtal med) och hyrutrustning för exempelvis kick-offer. Men även mycket planerade arrangemang och stort medlemsinflytande.

Enligt ordföranden är bygget av inomhusbanan ett strategiskt mål som funnits sedan bildandet av föreningen. Under förra året arbetade föreningen med att hitta en passande lokal och i slutet av året hittade de denna. Den 28:e januari togs ett formellt beslut om lokalen på deras årsmöte.

För att finansiera bygget så betalar sponsorer och medlemsavgifter detta samt medlemmarna ställer upp och bygger gratis, men föreningen söker ändå fler sponsorer i olika former från i huvudsak företag. (Läs mer här: https://docs.google.com/document/d/1f9y6VllNRE9TuDgT4kvAJh9-id-Qg6tD5CxxZPnghp0/edit?hl=sv). Allt görs ideellt och eventuellt överskott går tillbaka till föreningen och fortsatt utveckling av inomhusbanan.

När det gäller namnet på banan så är detta inte bestämt än utan föreningen letar fortfarande. Enligt ordföranden ska namnet vara beskrivande för nybörjare men samtidigt att de mer erfarna utövarna ska gilla det. (Om du har något namnförslag kan du tipsa föreningen här: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDl0VEV2MFVTYjI3WHAybUFOYk41NXc6MQ).

Lokalen finns på adressen Sjöviksvägen 4 i Falkenberg och inomhusbanan kommer att invigas den 11:e mars då föreningen också firar 3 år.

Följ arbetet på: www.facebook.com/AirsoftVarberg
Föreningens hemsida: www.airsoftvarberg.se