Surviving the Apocalypse 20 till 22 september

Ronneby Lajvsällskap (i Blekinge) har skickat in ett pressmeddelande om att de ska arrangera evenemanget Surviving the Apocalypse (20-22 september) och som riktar sig både till airsoftare och lajvare;

Surviving the apocalypse

Med detta evenemang vill vi skapa en post-apokalyptisk kampanj som lockar både lajvare och airsoftare.  Den skall vara snabb att sätta sig in i och vara anpassad för nybörjare inom båda områdena, men även vara underhållande för mer erfarna spelare inom båda grupperna. Världen den utspelar sig i är väldigt fri i sin utformning, och de flesta idéer och spelviljor bör kunna gå att skriva in i intrigen. Om intresse finns hoppas vi att kampanjen kommer få flera delar, och att historien kommer fortsätta utvecklas.

Soldat

Man kan antingen åka som en stridande karaktär, på egen hand, som en egen grupp eller som del av någon av de faktioner som vi förberett eller som obeväpnad karaktär inom valfri grupp.  Självklart kan kompisgänget samlas, skriva sin egen bakgrundshistoria och bilda en egen faktion.

Området som spelet tar plats på ligger i södra Sverige, närmare bestämt norr om Ronneby. Det består till stor del av blandad skogsterräng men själva spelandet kommer mestadels vara centrerat runt någon av de två byarna som finns. Området har i flera år används till olika
sorters lajv, bland annat en tidigare post-apokalyptisk kampanj som heter ’’Fyrien’’. Det finns även en fin sjö för den som är sugen på ett skyddsglasögonförsett dopp.

Själva lajvet utspelar sig 2 år efter att en experimentell form av fågelinfluensan började spridas i Amerika, och senare även spred sig till Europa. Katastrofen innebar att en stor del an invånarna insjuknade och dog, vilket ledde till att samhället och myndigheterna kollapsade. Civilisationen splittrades, och mänskligheten lever nu i små ensliga bosättningar där stor skepsis råder gentemot främlingar.

En kombination av rester från det gamla samhället, para-militära grupper, handelsresande och vanligt folk försöker nu överleva i sin nya situation.

Lajvet utspelar sig i en bosättning som funnits i ungefär ett år. Förutom de öppna konflikterna mellan oliktänkande grupper pågår också en hettad diskussion om hur bosättningen ska styras och utvecklas.

18-års gräns gäller för beväpnade roller. 15-års gräns gäller för obeväpnade roller eller karaktärer med andra vapen än airsoft.

Om ni blev intresserade av evenemanget via denna källa, ange gärna det i eventuellt anmälningsmail för att få en in-game present!

Om ni har frågor finns vi på facebook:

https://www.facebook.com/events/515740695161353/?fref=ts

Men vi nås också på

Survivingtheapocalypse@hotmail.se

Datum när evenemanget är: 20/9 till 22/9

I Want you to sign up for "Surviving the Apocalypse" now