IWA 2014: G&G Armament

Tillverkaren G&G Armament visade på årets IWA-mässa upp nyheterna GSS (VSS Vintorez), systemet S.M.A.R.T. och kulsprutan MG042 (MG42).

GSS från G&G Armament.Nya GSS (VSS Vintorez) från G&G Armament. Vapnet går att snabbt plocka isär (se video) eftersom det inte behövs någon skruvmejsel för att komma till gearboxen, dock behövs skruvmejsel för att ta bort gearboxen från underbeslaget (om jag fattat rätt). För att börja skjuta behöver man först dra i manöverhandtaget. Om magasinet inte är i så går det inte att skjuta. Batteriet som är ett 11,1 v sitter innanför ytterpipan (fiktiva ljuddämparen) som lätt går att skruva av. Fjädern och spring-guiden går lätt att byta lätt genom att skruva bort en lucka på baksidan av lådan. Motorn är inbyggd i axelstödet.

Modular Assault Rifle Systems (M.A.R.S.)På lördagen presenterades deras Modular Assault Rifle Systems (M.A.R.S.). Innan lördagens förevisning så var dessa två vapen, TR4 MOD0 och Fire Hawk under en glaskur.

M.A.R.S.-vapnena är precis som GSS enkelt att ta i sär, byta fjäder, innehåller mosfet och skjuter inte när det inte är något magasin i eller magasinet är tomt.

MG42 från G&G.G&G MG042 visades men är fortfarande i prototypstadiet.

G&G Armament Award Ceremony.På lördagsförmiddagen hade G&G sitt traditionella G&G Armament Award Ceremony där de visar berättar om sina nya produkter (i detta fallet M.A.R.S på bilden), lottar vilka G&G-kunder som får resa till Taiwan samt prisutdelning för bästa film i deras videotävling. I år vann Mathias Lönnström från Finland.

Skjutbana i G&G's monter.Skjutbana i G&G’s monter med deras M.E.T.-enheter.