Reloaded Airsoft och Svenska Airsoftförbundet

Reloaded Airsoft och Svenska Airsoftförbundet Ekonomisk förening

Reloaded Airsoft/Svenska Airsoftförbundet Ekonomisk förening presenterar mer för var dag som går och har publicerat en del information på sin facebooksida nyligen. De har minst sagt storslagna planer för att förbättra airsoften i Sverige och bli en helhetsleverantör med bland annat community, marknad (köp & sälj), spel/evenemang, produktutveckling och butik (med bättre priser för alla medlemmar) samt en intresseorganisation för airsoften i Sverige (Svenska Airsoftförbundet).

Förväntad lansering av Reloaded Airsoft-sidan är om en månad men redan nu genomförs flera spel i deras regi (i bland annat Bockaby).

RELOADED AIRSOFT drivs av föreningen Svenska Airsoftförbundet som är en ekonomisk förening som verkar för att utveckla Airsoft och erbjuda unika produkter, bättre priser samt organisera betalspel med scenarion hämtade från riktiga uppdrag utförda av olika styrkor runt om i världen.
Föreningen drivs av en styrelse som arbetar ideellt och utvecklar Reloaded Airsoft som varumärke och har en fokus på att skapa samarbeten och verka för att Airsoft i Sverige blir mer organiserad, säkrare och roligare för alla deltagare.
Vi erbjuder medlemskap där insatsen är 700kr samt en medlemsavgift om 250 kr de efterföljande åren. Vid intresse eller fler frågor går det bra att kontakta oss här på Facebook eller genom mail och då mailar du på info@reloadedairsoft.se.

Tveka inte att kontakta oss för samarbetsförfrågningar.

Delar ur svar från efterföljande frågor på texten ovan på deras Facebooksida:

[…]
Målet är att ha ett fungerande och verksamt förbund inom två år. Vi kommer att stödja alla lagen som registrerar sig hos oss och godtar våra regler och liknande. Detta är dock i framtiden. Just nu är ett medlemskap i föreningen associerat med både Reloaded Airsoft och Svenska Airsoftförbundet. Vi har alltså valt att använda ett varumärke i väntan på att vi når ett fungerande förbund.
[…]
Då det inte finns ett lagkrav eller någon form av krav på föreningsform valde vi att ta två år på oss till att skapa en organisation som är hållbar och ekonomiskt stark.
[…]
Vi vill verka för en utveckling inom airsoften, speciellt då mot att införa ett gemensamt regelverk, säkerhetskrav och liknande. Vi har ju alla läst om misslyckade försök till att samla airsoften under ett tak tidigare, vi vill då som sagt tidigare: Bygga en stabil förening som inom 2 år ska vara det svenska airsoftförbundet och vara representativa för airsoften i Sverige.

JA, det är klart att vi ska verka för att driva frågor gentemot politiker och liknande.

När det gäller vår föreningsform så är det inte enbart så att man som du säger ”Ska verka för att tjäna pengar” när det tydligt står ” En ekonomisk förening driver ekonomisk verksamhet som medlemmarna deltar i och drar nytta av. ” Medlemmar deltar alltså i vår förening och drar nytta av att airsoften utvecklas.
[…]

Fråga: Så som jag tolkar detta då, så kommer Reloaded vara en egen förening och airsoft förbundet en fristående styrelse där andra airsoft föreningar bör ha en styrelsepost i då.
Svar: Så är det tänkt, dock så kommer detta göras lugnt och genomtänkt. Namnet är ju redan på plats och målet är att inom 2 år ha en fungerande förbund och inte göra samma misstag som andra och stressa fram något som inte är hållbart eller har en ekonomisk grund att stå på. Mer information kommer snart och vi välkomnar frågor och input.

[…]

Medlemsförmåner:

FÖRDELARNA MED ETT MEDLEMSKAP:
Många har frågat och funderat på exakt vad fördelarna med ett medlemskap hos oss är. Vi listar fördelarna nedan, och har ni några funderingar så är det bara att skjuta iväg ett PM till oss så svarar vi på din fråga!
1. Du är försäkrad på alla spel du går på.
2. Billigare priser i vår kommande webshop.
3. Exklusiva erbjudanden för enbart medlemmar.
4. Exklusiva evenemang för enbart medlemmar.
5. Gratis spel vid medlemsspel.
6. Rabatt vid betalspel.
7. Tillgång till flera spelområden som ständigt kommer att utvecklas.
8. Möjlighet att medverka på föreningsträning där du lär dig stridsteknik och taktiker. Ett exempel är taktiska rensningar och intagningar av byggnader.
9. Turneringar och Tävlingar.
10. Möjlighet att ta del utav eventuell vinstutdelning.

Adressen till Reloaded Airsoft är www.reloadedairsoft.se men innan den fungerar så finns deras facebooksida för att veta mer.

Detta ska inte förväxlas med intresseföreningen Svenska Airsoftförbundet som fanns under kort period i början av 2000-talet.