Frysen Airsoftcon 2016

Frysen Airsoftcon 2016

Under lördagen 27:e augusti var evenemanget Frysen Airsoftcon 2016 hos butiken Frysen Airsoft i Jönköping.

Som vanligt ett trevligt evenemang och detta år kom runt 500 besökare.

Strax innan evenemanget öppnar berättar Robert inför alla besökare utanför ”mässområdet” som ivrigt står och väntar att få komma in:

”Det är dags för Frysen Airsoftcon för tredje året i rad, sista gången vi kör Airsoftcon på det här plejset för vi ska bygga nya fräscha Europas största airsoftbutik […]”

Airsoft.nu följer givetvis detta med stort intresse. Vi har dock sedan tidigare vetat om att nuvarande byggnad är ett rivningsobjekt och att kommunen har nya planer för området.

På plats med egna montrar fanns distributörerna ActionSportGames, Fondprodukter (tex G&G Armament och Umarex) och JoWill samt lagen/föreningarna Bogartpojkarna, Team Honey Badgers och The Spartans. Men naturligtvis fanns fler lag och föreningar representerade bland besökarna.

Utöver att handla och träffa några av butikens distributörer kunde besökare bland annat testa airsoftvapen på en prickskyttebana utomhus, tävla om flest antal chins, spela gratis på inomhusbanan, delta i prylregn och utlottningar och naturligtvis träffa massor med airsoftintresserade.

Detta år var speakeruppdraget i huvudsak lämnat till Roberts bror och tillika skådespelaren Fredrik Wagner (bland annat musikläraren i Beck – Sista dagen) så att Robert kunde ägna större tid till att jobba i butiken och hjälpa kunder.

På grund av lång resa för respektive så var vi tvungna att lämna precis efter utlottningen 17:00, därför hann vi inte med en slutintervju med Robert som vi gjort tidigare år.

Bilder från evenemanget kommer inom kort.