Nuprol 1.0 och andra produkter från Nuprol (IWA 2017)

[IWA 2017] Brittiska Nuprol lanserar ständigt nya produkter och nu är de äntligen redo att lansera gasen Nuprol 1.0 som de nämnde redan på IWA 2014 då de primärt kallade sig för WE Airsoft Europe och Nuprol var deras varumärke för de egna produkter.

”Nuprol 1.0” lämpar sig för gasdrivna airsoftvapen som inte klarar av så kraftfull gas, exempelvis airsoftpistoler med plastmantel. Sedan tidigare finns 2.0, 3.0 och 4.0.

I och med att Nuprol ständigt lanserar produkter så tas bara ett urval produkter med och i synnerhet höjdpunkterna.

Förra året lanserade Nuprol egna airsoftvapen (Delta-serien) och strax innan IWA så offentliggjorde de inlett ett samarbete med Amoeba (Ares) vilket initialt resulterat i Spec Ops-serien vilket i praktiken Ares Amoeba AM-014 som modifierats enligt Nuprols önskemål.

Alla eller de flesta av Nuprols airsoftvapen finns i svart och tan (sandfärgad) och såväl Delta som Spec Ops-serien är AEG-vapen. Spec Ops-serien ska ha blivit lanserad förra veckan och finns därmed redan nu inom kort hos butiker. Än så länge har ingen butik på den svenska marknaden tagit in deras airsoftvapen.

Förra året lanserade Nuprol en Hard case-serie som är transportlådor i hårdplast för airsoftvapen och inom kort kommer de lansera dessa även i grå färg. De kommer även framöver att lansera en XXL-version.

Nuprol har även nyligen lanserat kronografen NP-AC100.

I slutet av förra året introducerades RZR-serien som bestående av airsoftkulor i olika vikter och utföranden (tex bio- och tracer-kulor). Det verkar som att RZR-serierna helt ersatt Nuprols tidigare kulprodukter.

Ingen butik i Sverige säljer RZR-airsoftkulor (i skrivande stund) men det gör däremot bland annat den norska butiken Airsoftboden. På bilden ovan syns Espen från Airsoftboden och Ross från Nuprol. Airsoftboden deltog i förra årets julkalender på Airsoft.nu.

Fler bilder från Nuprols monter finns i albumet IWA 2017 Dag 1 på facebook.