BO Manufacture lägger ner MTO Phantom-projektet

Tillverkaren och distributören BO Manufacture i Frankrike har nu meddelat att de lägger ner sitt MTO Phantom-projekt vars produkter skulle revolutionera airsoftindustrin genom att airsoftkulor skjuts iväg med hjälp av magnetism.

Meddelandet nedan är på franska.

[Communiqué officiel] BO Manufacture / MTO
Nous avons bien pris connaissance de vos nombreux commentaires à propos de la solution MTO appliquée à l’airsoft sur laquelle travaillait notre partenaire Magneto Research.
Après de longs mois d’attente, et suite à un changement radical d’orientation de la part de Magneto Research, BO Manufacture a décidé de mettre un terme à sa collaboration avec cette entreprise. En effet, Magneto Research qui nous proposait ses services en sous-traitance, a choisi d’abandonner les applications destinées à l’airsoft.
Toute l’équipe BO Manufacture comprend votre déception et se recentre sur son savoir historique, au plus proche des terrains et des joueurs, pour vous proposer des répliques fiables, originales et accompagnées d’un service de qualité.
Airsoftement,
L’équipe BO Manufacture

Automatiskt översatt:
(Vissa ord är därför felöversatta men man förstår innebörden).

[Officiellt uttalande] BO Manufacture / MTO
Vi har noterat era många kommentarer om MTO-lösningen som tillämpas på airsoft som vår partner Magneto Research arbetat med.

Efter lång väntan och efter en radikal riktningsändring från Magneto Research beslutade BO Manufacture att avsluta sitt samarbete med detta företag. Faktum är att Magneto Research, som erbjöd oss ​​sina outsourcade tjänster, valde att överge ansökningar avsedda för airsoft.

Hela BO Manufacture-teamet förstår din besvikelse och återfokuserar på sin historiska kunskap, närmare fält och spelare, för att erbjuda dig pålitliga originalreplikor och tillsammans med en kvalitetsservice.

Airsoftement,
BO Manufacture-teamet

Källa

I slutet av 2015 offentliggjorde BO Manufacture att de skulle lansera ”MTO Phantom” i början av 2016 och som skulle revolutionera airsoftindustrin genom att airsoftkulor skjuts iväg med hjälp av magnetism.

Utdrag ur nyhet på Airsoft.nu i samband med offentliggörandet i slutet av 2015:

Det som utlovas med MTO Phantom är bland annat att den ska klara av att skjuta minst 1 miljon airsoftkulor innan underhåll behöver göras, batteriet räcker till en veckas spel, millisekunds-respons vid tryck på avtryckaren och samma utgångshastighet vid varje skott. Dessutom väldigt tyst så att i princip bara ljudet av flygande kulor hörs.

Sedan flyttades lanseringsdatumet fram till ”innan årsskiftet 2016” men därefter blev det relativt tyst. Även kunder som köpt vissa utvalda airsoftvapen från auktoriserade BO Manufacture-återförsäljare skulle erbjudas att få sina AEG-airsoftvapen uppgraderade.

 

På Airsoft Meetup på IWA 2016 höll Eric (grundare av BO Manufacture) ett föredrag om MTO Phantom-systemet.