ASG presenterade CZ Shadow 2 och EVO TEK på SHOT Show 2019

[SHOT Show 2019] På SHOT Show 2019 presenterade danska ActionSportGames (ASG) att de kommer lansera airsoftpistolen CZ Shadow 2 samt Tactical Ergomics Kit (TEK) till deras CZ Scorpion EVO 3-serie. Men de visade också upp Hera Arms CQR-serien som närmar sig lansering.

CZ Shadow 2 ser till det yttre ut som förlagan och funktionalitet ungefär detsamma. Lansering förväntas om cirka 3-4 månader (mer specifikt ges säkerligen på IWA).

Den amerikanska versionen kommer ha gängad orange ytterpipa (outer barrel) medan den europeiska inte kommer ha utstickande pipa.

Som standard kommer det följa med CO2-magasin men det kommer även finnas magasin för gas som extra tillbehör.

EVO TEK (mittersta sektionen bilden ovan) ingår i deras ”EVO concept” och TEK står för ”Tactical Ergomics Kit” enligt informationen i montern.

Det EVO TEK består av är ett nytt handskydd (med bland annat M-Lok-gränssnitt), främre grepp och en magasinbrunn.

Det kommer lanseras två stycken magasinbrunnar för detta, en för EVO 3-seriens standardmagasin och en för deras high-cap-magasin.

Produkterna som visades var 3d-utskrivna prototyper och designade av designers av riktiga vapen.

Lanseringsdatum är ännu okänt men förhoppningsvis får vi veta mer närmare IWA. Men så som planeras i framtiden är dels att sälja färdiga versioner EVO med TEK från fabrik (2018-versioner internt), men även sälja de tre delarna i paket eller styckevis.

Mer information på IWA.

Till sist Hera Arms CQR-produkterna som förmodligen få ha kunnat missa. Nu är de redo för produktion.

Produktserien är ett samarbete mellan ASG (som innehar licensrättigheterna för Hera Arms-produkter som airsoftvapen) och tillverkaren ICS.

Åtminstone Initialt kommer CQR lanseras i två olika färgkombinationer och de i sin tur kommer lanseras i två olika versioner beroende på hur avancerad förinstallerad mosfet-krets som önskas (se nyhet från MOA 2018).

På IWA kommer ASG visa upp mycket annat också men som primärt är till den europeiska marknaden.

I övrigt i ASGs monter på SHOT Show finns dels deras egna produkter men också produkter från ICS som de är exklusiv distributör för i bland annat USA.