Sig Sauers airsoftprodukter visade på SHOT Show 2019

På mässan SHOT Show 2019 visade Sig Sauer upp flera av deras kommande airsoftvapen i deras airsoftsatsning SIG Air Proforce Airsoft.

I deras airsoftavdelning visade de upp modellerna Proforce MCX Virtus (AEG), Proforce M17 (GBB), Proforce P226 (GBB) samt Proforce P229 (GBB) som kommer lanseras inom några månader.

För den som inte vet så har Sig Sauer beslutat att inte licensiera airsoftprodukter till andra än sig själva. Det innebär att Cybergun som under många år haft licensrättigheterna för Sig Sauers produkter som airsoftvapen inte längre har det.

Proforce MCX Virtus är batteridriven (AEG) och ett midcap-magasin som rymmer 120 stycken airsoftkulor medföljer.
Vapnet ser till det yttre precis ut som förlagan och har bland annat M-lok-gränssnitt på handskyddet.

De airsoftpistoler som visades upp i montern var Proforce M17 (GBB), Proforce P226 (GBB) och Proforce P229 (GBB).

Alla modellerna kommer kunna drivas av med antingen gas eller CO2 beroende på vad som föredras.

Alla ovannämnda produkterna förväntas lanseras någon gång under perioden våren och tidig sommar.
Sig Sauer planerar också att successivt lansera fler modeller och en modell som bland annat nämndes var P365 som förväntas lanseras i slutet av året.

De kommer också lansera en serie de kallar ”Sig 1” som kommer bestå av enklare fjäderdrivna pistoler. Lanseringsdatum för dessa uppgavs vara i mars.

För den svenska marknaden är det Fondprodukter som är distributör för Sig Sauer.

VFC är OEM-tillverkaren!

Sig Sauer vill inte säga det officiellt men det är VFC (VegaForceCompany) som är OEM-tillverkaren och Sig Sauers ingenjörer kvalitetskontrollerar.

På mässan MOA 2018 i Taiwan visade tillverkaren WE upp vad som såg ut som licensierad M17. Men enligt information vi fick i montern på SHOT Show så har WE inte tillåtelse att använda Sig Sauers logotyper på sina airsoftpistoler och Sig Sauer har aldrig haft något samarbete med WE.

Slutligen en bild som visar delar av Sig Sauers stora monter på mässan.